Thursday , February 2 2023

Trei mașini au ars pe șoselele din județ

Un TIR ce transporta lemne la SC Holzindustrie Schweighofer a luat foc la Vatra Moldoviței, mașina unui bărbat din Hârtop a fost cuprinsă de flăcări în fața unei case din Fălticeni, iar autoturismul unei șoferițe a ars pe un imaș din Costâna

 cacica masina foc 2

La data de 31 mai 2017, la ora 21.07, polițiștii din Vama au fost anunțați prin 112 despre faptul că un TIR marca Scania, ce se deplasa pe direcția Vatra Moldoviței – Sucevița, a luat foc la nivelul motorului. În urma cercetărilor făcute de agenți a reieșit că în ziua de 31 mai a.c., în timp ce se efectua transportul cantității de 48,04 mc lemn rotund de esență rășinoase din Cantonul Silvic Paltin Vatra Moldoviței către SC Holzindustrie Schweighofer SRL, în localitatea Dornești, în zona denumită „Palma”, pe DN 17 A, în comuna Vatra Moldoviței, s-a simțit miros de fum în cabina vehiculului condus de Ioan Florea, de 27 de ani, din comuna Moldovița.  Zona motorului vehiculului sus-menționat era cuprinsă de flăcări și s-a încercat să se stingă incendiul cu extinctorul aflat în dotarea autoutilitarei, participanții la trafic sărind în ajutor și reușind să stingă flăcările și să oprească extinderea focului la nivelul cabinei și a încărcăturii până în momentul când au venit pompierii. A intervenit un echipaj de pompieri care a stins focul, fiind îndepărtat astfel pericolul de propagare la nivelul cabinei, cât și al încărcăturii, stabilind sursa probabilă de aprindere a incendiului un cablu electric defect care a aprins masele plastice ale instalației electrice de la nivelul motorului. În urma verificării documentelor ansamblului s-a constatat că ITP-ul era valabil, fiind încheiate polițe de asigurare RCA valabile. De asemenea, licența de transport marfă pentru firma SC Turculeț, administrată de Vasile Florea, este valabilă.

Totodată, șoferul a prezentat avizele pentru transportul de material lemnos valabile. La fața locului au fost solicitați lucrători silvici din cadrul OS Vama, care au emis alt aviz de însoțire a lemnului în urma descărcării autoutilitarei și încărcării materialului lemnos în altă autoutilitară, care a preluat și remorca acesteia.

Un Tico a ars în întregime pe o stradă din Fălticeni

La data de 3 iunie 2017, la ora 06.42, polițiștii din Fălticeni au fost anunțați prin 112 de către Gheorghe L., din localitate, despre faptul că în fața locuinței sale arde o mașină. In urma verificărilor făcute a reieșit faptul că, în dimineața zilei de mai sus, pe la ora 06.40, bărbatul a observat în fața locuinței sale de pe starda Nufărului din Fălticeni un autoturism Daewoo Tico, ars în totalitate. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Fălticeni, care a localizat și stins incendiul, care se mai manifesta la nivelul anvelopelor. Din procesul verbal de intervenție s-a stabilit ca și cauză a incendiului un scurtcircuit la instalația electrică. La fața locului nu a fost găsit proprietarul mașinii.

În urma activităților desfășurate a fost depistat proprietarul autoturismului în persoana lui Ioan F., de 66 de ani, din comuna Hârtop. Acesta a declarat că în dimineața zilei de 3 iunie 2017, în jurul orei 05.30, se deplasa cu autoturismul pe strada Nufărului pentru a merge la locuința sa. La un moment dat a izbucnit un incendiu în zona motorului și cu toate că a încercat să-l stingă acesta s-a extins cu rapiditate, astfel că mașina a ars în totalitate. Ioan F. nu a anunțat evenimentul deoarece nu avea asupra sa telefon mobil.

Soferul a fost verificat în baza de date și s-a stabilit că are permis de conducere categoria TR. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „distrugere din culpă” și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul  respectiv”.

O mașină a ars ca o torță pe imașul din Costâna

Tot la data de 3 iunie 2017, la ora 11.40, polițiștii din Dărmănești au fost anunțați prin 112 de către Domnica B., de 38 de ani, din comuna Todirești, despre faptul că în timp ce conducea mașina pe DJ 178A pe raza localității Costâna, a observat că de sub capota acesteia a început să iasă fum, motiv pentru care a scos autoturismul de pe partea carosabilă pe un imaș. In urma verificărilor făcute și din declarația femeii a reieșit faptul că la data de mai sus, în jurul orei 11.30, în timp ce se întorcea acasă, fiind singură în vehicul, circulând pe DJ 178 A, pe direcția Părhăuți – Costâna, a observat că de sub capotă a început să iasă fum, motiv pentru care a scos mașina de pe partea carosabilă pe un imaș, iar în timp ce a ridicat capota autoturismului, de sub aceasta au izbucnit flăcări pe care a încercat să le stingă cu un stingător de incendiu din dotarea vehiculului. Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii din cadrul ISU Suceava, care l-au stins în totalitate și au stabilit faptul că producerea acestuia s-a datorat supraîncălzirii componentelor din material plastic ale compartimentului motor. În urma incendiului nu au fost  victime omenești, ci doar pagube materiale în valoare de aproximativ 700 de euro. (D.Z.)

 

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …