Wednesday , November 30 2022

Trei case din Rădăşeni, cuprinse de flăcări

pompieri

Pompierii din Fălticeni au intervenit la stingerea a unui incendiu ce a cuprins trei gospodării din localitatea Lămăşeni, comuna Rădăşeni. Două case au ars pe o suprafaţă de peste 60 mp, fiind afectate şi mai multe anexe, bunuri şi electrocasnice u intervenţia pompierilor a făcut ca focul să nu se extindă la biserica satului, care era în imediata apropiere a uneia dintre locuinţele cuprinse de flăcări

In noaptea de 25 spre 26 aprilie, imediat după miezul nopţii, pompierii militari de la Detaşamentul Fălticeni au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Lămăşeni, comuna Rădăşeni. La locul intervenţiei ardeau două case de locuit, anexele şi acoperişul de la o treia casă de locuit.
La prima gospodărie proprietatea lui Ecaterina A. au ars casa de locuit pe o suprafaţă de 75 mp, depozitul de animale şi furaje pe o suprafaţă de 80 mp, acoperişul celeilalte case pe o suprafaţă de aproximativ zece mp, bunuri şi aparatură electrocasnică. La a doua gospodărie proprietatea lui Ana B. au ars casa de locuit pe o suprafaţă de 60 mp, o anexă formată din bucătărie de vară, şură şi o magazie de lemne pe o suprafaţă totală de 110 mp, bunuri şi aparatură electrocasnică. La a treia gospodărie aparţinând lui Viorica S. a ars peretele exterior din lambriu PVC. În urma incendiului, Viorica S., de 52 de ani, a suferit un atac de panică, aceasta, după ce a primit primul ajutor medical de urgenţă a fost transportată de un echipaj SAJ la spitalul din Fălticeni. Prin intervenţia lor, pompierii au reuşit stoparea propagării incendiului la biserica satului a cărui prăznicar era la distanţa de un metru faţă de locuinţa incendiată. Cauza probabilă de incendiu a fost un scurtcircuit electric produs din cauza unei siguranţe fuzibile supradimensionată. (C.Z.)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …