Monday , January 30 2023

Toți pensionarii suceveni își vor primi pensia până la sfârșitul săptămânii viitoare

pensionari


După cum reiese din declarațiile reprezentanților Casei Județene de Pensii Suceava, având în vedere apropiatele sărbători de iarnă, în dorința de a veni în sprijinul pensionarilor, Poșta Română va plăti toate pensiile până la data de 23.12.2016.
In prezent, la nivelul județului Suceava sunt 136.631 de pensionari, dintre care 94.896 au fost pensionați pentru limită de vârstă, 320 au pensii anticipate, iar 21.311 sunt pensionari cu grad de invaliditate. La aceștia se adaugă 19.020 de persoane care încasează pensii de urmaș și 168 care primesc pensii anticipate parțial.
Cea mai mare pensie plătită în acest an, în valoarea ei netă de peste 13.000 lei, a intrat în contul unui fost angajat din sectorul bancar, iar în top urmează foști magistrați, judecători și procurori și foști lucrători ai Poliției. Dacă cel mai bine plătit pensionar trăiește din 13.000 lei pe lună, la polul opus se zbat să supraviețuiască de la o zi la alta pensionari ale căror pensii le permit să-și cumpere câteva pâini și un kilogram de carne. Astfel, cele mai mici pensii plătite în această lună au fost în valoare de 350 de lei și asta datorită faptului că Ordonanța nr. 6 din 2009 a instituit pensia socială minimă garantată. Valoarea netă a unei pensii medii în județul nostru pentru cei care au ieșit la pensie pentru limită de vârstă este în valoare de 957 de lei, în timp ce pentru pensionarii agricultori, pensia medie netă este în valoare de 382 de lei. (C.R.)
 

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …