Saturday , March 2 2024

Tot mai multe cazuri de gripă diagnosticate în județul nostru

79 de suceveni au primit acest diagnostic în ultimele șapte zile. Cei mai afectați de răceli sunt copiii și bătrânii

Numărul cazurilor de gripă s-a dublat față de săptămâna precedentă. În ultimele șapte zile, medicii infecționiști au diagnosticat, în județul nostru, 79 de cazuri de gripă, față de 35 câte au fost în prima săptămână din luna martie. Cele mai multe cazuri au fost în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, unde au fost 23 de îmbolnăviri, față de opt cazuri înregistrate în săptămâna precedentă. 16 cazuri de gripă au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani și printre pessoanele cu vârsta între 15 și 49 de ani au fost 22 de cazuri de gripă. Printre pacienții diagnosticați cu gripă, au fost și 12 nou-născuți. Cele mai puține cazuri de gripă au fost diagnosticate printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 ani ani, cât și printre sucevenii cu vârsta de peste 65 de ani, unde au fost cinci, respectiv o singură îmbolnăvire. 31 pacienți au manifestat forme grave de boală și au fost internați în spital. De la un pacient diagnosticat cu gripă au fost recoltate probe care au fost trimise pentru analize de secvențiere la Institutul Cantacuzino, fiind vorba despre un copil cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani.

Numărul cazurilor de viroze și pneumonii a crescut față de săptămâna precedentă. În ultimele șapte zile numărul cazurilor a ajuns la 2.768 față de 2.150 de cazuri câte au fost în săptămâna precedentă. Mai exact, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat 2.384 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, unde au fost 988 de îmbolnăviri, iar printre copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, au fost 384 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii. În rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost 549 de cazuri. În rândul nou-născuților cu vârsta de până într-un an au fost 121 de cazuri, iar printre persoanele cu vârsta între 50 și 65 de ani, au fost 179 de îmbolnăviri. Printre pesoanele cu vârsta peste 65, au fost diagnosticate 163 cazuri de infecții respiratoria acute. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 28 au fost internați în spital pentru tratament de specialitate.

Tot în perioada 6-12 martie, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 384 cazuri de pneumonii. 65 de pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri, în număr de 100 de cazuri, s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta între cinci și 14 ani, printre persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost 87 de cazuri iar printre persoanele trecute de 65 de ani au fost doar 50 de cazuri de gripă. Printre copiii cu vârsta între doi și patru ani au fost 50 de cazuri. Afectați de pneumonie au fost și copiii nou-născuți, fiind diagnosticate 59 de îmbolnăviri. Printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani au fost 55 de pacienți diagnosticați cu pneumonii. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

La Zvoriștea se va construi un pod nou, pe DN 29A, pe drumul spre Dorohoi

Peste Siret, la Zvoriștea un pod nou se va construi în locul celui existent actualmente …