Monday , October 3 2022

Tigări de peste 100 de mii de lei, confiscate de poliţiştii de frontieră, la Brodina

tigari 1 [800x600]


Ieri, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră (SPF) Brodina au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 17.00, au observat un autoturism de teren care se deplasa în mare viteză, de la frontiera de stat către interior, pe un drum forestier. Echipajul poliţiei de frontieră a blocat direcţia de deplasare a maşinii din teren. „La observarea lucrătorilor noştri, din aceasta au ieşit două persoane care au fugit în direcţii diferite. Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea bărbaţilor, efectuând somaţiile legale prin voce şi deoarece aceştia nu s-au supus, lucrătorii noştri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. In urma acţiunii, a fost reţinut unul dintre bărbaţi, suceveanul Adrian T., de 35 ani”, a precizat Corina Teodorovici purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial Suceava al Poliţiei de Frontieră.
La controlul efectuat asupra autoturismului de teren, au fost descoperite mai multe colete ce conţineau ţigări, fapt pentru care maşina cu ţigări şi persoana reţinută au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. Cu această ocazie, în urma inventarierii coletelor cu ţigări găsite în interiorul maşinii a rezultat un număr de 8.270 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 82.700 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. Adrian T., este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. tigari 2 [800x600]
Tot poliţiştii de frontieră de la acelaşi sector au oprit pentru control, pe raza localităţii Straja, un microbuz marca Mercedes, condus de Ioan T. şi în care se mai afla Iulian G., ambii din Suceava. Deoarece existau suspiciuni cu privire la faptul că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, s-a luat măsura conducerii la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit.
La control, au fost descoperite, sub podeaua autovehiculului, 2.660 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 27.000 de lei. Cei doi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, autoturismul în cauză în valoare de 12.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. (D.P.)

Vezi si

Ziua Holocaustului din România, marcată la Muzeul de Istorie Suceava prin expoziția foto-documentară ”NU PUTEM UITA…”

Ziua Holocaustului din România va fi marcată vineri, 7 octombrie 2022, ora 10, la Muzeul …