Tuesday , October 4 2022

Tigări de contrabandă în valoare de aproape 165.000 de lei, confiscate de poliţiştii de frontieră

Aceştia au observat mai multe persoane care transportau colete cu ţigări pe raza localităţii Ulma, astfel că au fost nevoiţi să tragă nouă focuri de armă pentru a-i opri. In urma lor au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 135.000 de lei. Poliţiştii de frontieră au mai descoperit ţigări de contrabandă în valoare de 20.000 de lei în Straja, dar şi într-un autoturism abandonat

contrabanda [800x600]


In data de 17 aprilie 2015, în jurul orei 05.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Ulma, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul ţării. Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor şi deoarece acestea nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase nouă focuri de avertisment, în plan vertical.
In acel moment, indivizii au abandonat coletele şi profitând de terenul accidentat şi împădurit, au fugit spre teritoriul statului vecin. In urma acţiunii, a fost reţinut Vasile T., de 53 de ani, din Suceava. Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.
Totodată, în zonă au fost găsite mai multe baxuri în care se aflau peste 13.488 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, întreaga cantitate în valoare de circa 135.000 de lei fiind confiscată de poliţişti. Pe numele lui Vasile T. a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „contrabandă în formă continuată agravantă” şi „trecerea ilegală a frontierei de stat”. Cercetările vor fi continuate pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
Poliţiştii de la SPF Brodina, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit tot pe 17 aprilie a.c., în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, două colete care conţineau ţigări de contrabandă. Baxurile au fost transportate la sediul Poliţiei de Frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat o cantitate de 2.059 de pachete cu ţigări în valoare de peste 20.000 de lei, marfă ce a fost confiscată.
Si poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Rădăuţi au descoperit, în apropierea frontierei de stat, un autoturism de teren şi mai multe colete voluminoase. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, s-a constatat că este vorba de 850 de pachete cu ţigări de contrabandă în valoare de 9.300 de lei. Totodată, autoturismul de teren marca Mitsubishi Pajero în valoare de 6.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor. In continuare vor fi făcute cercetările pentru prinderea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. (C.Z.)

Vezi si

1,4 milioane de euro pentru modernizarea unui kilometru de drum județean în zona de munte

Nu mai puțin de cinci oferte au fost depuse la licitația organizată recent de Direcția …