Saturday , February 4 2023

Țigări de contrabandă de peste 180.000 de lei confiscate de polițiștii de frontieră

Polițiștii de frontieră au confiscat 15.470 de pachete cu țigări de contrabandă în valoare de 181.900 de leitigari sucevita

La data de 26 iulie 2018, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări. Astfel, polițiștii de frontieră au observat mai multe persoane care se deplasau, pe direcția localității Straja, de la linia de frontieră spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea lor, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care indivizii au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean.

Drept urmare, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.

La fața locului au fost des­coperite 14 colete cu țigări care au fost duse la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 7.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 81.900 de lei. În aceeași zi, polițiștii de frontieră de la Brodina au mai descoperit abandonate, pe aceeași direcție, alte 16 baxuri cu țigări, de aceeași proveniență. Cantitatea de țigări descoperită a fost inventariată și s-a constatat că este vorba de 8.470 de pachete cu țigări, în valoare de 100.000 de lei. (D.Z.)

 

Vezi si

Individ din Arbore, arestat pentru 30 de zile după ce a furat gresie, mobilă și o mulțime de scule, toate în valoare de 40.000 de lei, dintr-o curte din Volovăț

Vineri, 3 februarie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a …