Sunday , February 5 2023

Țigări de contrabandă de peste 170.000 de lei confiscate de polițiștii de frontieră suceveni

Coletele, care conțineau 15.000 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, au fost descoperite pe raza localității Straja

Ieri dimineață, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 04.20, un echipaj al poliției de frontieră a observat un grup de persoane care transporta în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Straja, mai multe colete voluminoase.

„Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză, dar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au încercat să fugă. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit și s-au dispersat spre localitatea Straja”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisarul – șef Ilie Poroch – Serițan.

Au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În zonă au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul STPF Suceava, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.000 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 175.500 de lei.

Țigările au fost confiscate, iar în acest caz se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale. (O.S.)

Vezi si

Programul detaliat al manifestărilor organizate de Primărie la împlinirea a 635 de ani de la atestarea documentară a Sucevei

Primăria municipiului Suceava a anunțat, sâmbătă dimineață, programul detaliat al manifestărilor prilejuite de sărbătorirea împlinirii …