Tânăr din Liteni aflat sub control judiciar, arestat preventiv după ce s-a bătut la discotecă

reportersite
23 octombrie 2019, 7:12

El se afla din septembrie sub control judiciar pentru furt și nu putea părăsi localitatea de domiciliu, Rotunda, fără încuviințarea Poliției. Pe 13 octombrie, însă, a mers la discotecă în Liteni, unde a bătut trei tineri. A fost reținut și apoi arestat pentru 30 de zile

Un tânăr de 21 de ani din Liteni, aflat sub control judiciar pentru furt și conducere fără permis, a comis o nouă infracțiune, provocând scandal la o discotecă din oraș, motiv pentru care a fost arestat pentru 30 de zile.

Astfel, pe 29 septembrie, ­Petrică Doru V.,  de 21 de ani, din Liteni a fost reținut pentru co­miterea infracțiunilor de „furt ca­lificat” și „conducere fără permis”, după ce, împreună cu Mircea A., a pătruns prin efracție în locuința lui Alexandru-Cristian M., din orașul Liteni, de unde au sustras mai multe bunuri în valoare de ­aproxi­mativ 10.000 lei. La momentul comiterii furtului, Petrică Doru V. a condus o motocicletă neînmatriculată, fără a deține permis de conducere.

La data de 30 noiembrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Su­ceava a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de Petrică Doru V. pentru o perioadă de 60 de zile. Pe timpul cât se afla sub control judiciar, acesta avea obligația „de a nu depăși limita teritorială a lo­calității Rotunda decât cu încuviin­­țarea prealabilă a procurorului”.

Însă pe 15 octombrie, în jurul orei 10.15, Poliția orașului Liteni a fost sesizată de Alin Constantin R., care a reclamat faptul că în di­mineața de 113 octombrie, în jurul orei 03.15, în timp ce se afla la o discotecă în orașul Liteni,  atât el, cât și Florin Alexandru D. și Gabriel Radu D. au fost loviți de Petrică Doru V., din orașul Liteni. Poliția Orașului Liteni s-a sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „lovire sau alte violențe”, „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore în Arestul IPJ Suceava, apoi o instanță de laJudecătoria Su­ceava a dispus înlocuirea măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 zile a inculpatului Petrică Doru V., acesta fiind introdus în arest. (O.S.)