Thursday , May 2 2024

Tăierea apei calde s-ar putea produce cu patru zile mai devreme în Suceava, decât s-a anunţat iniţial

apa-calda-oprita

Deşi datoria populaţiei Sucevei la Termica a ajuns la 17,6 milioane de lei, Ion Lungu a spus că nu sunt motive de bucurie şi că scăderea debitului este aparentă pentru că, de fapt, în august nu a fost furnizată apă caldă iar plăţile făcute în lunile de vară au fost scăzute. Primarul a făcut un apel la asociaţiile de proprietari şi la cetăţeni să înţeleagă, că sunt probleme mari şi că trebuie să facă un efort pentru a plăti serviciile consumate

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a rectificat anunţul în ce priveşte termenul până la care sucevenii riscă să rămână fără apă caldă. Edilul şef al municipiului Suceava a explicat că riscul întreruperii apei calde menajere este cu patru zile mai devreme decât a crezut iniţial. Astfel, până pe 6 septembrie, societatea suceveană de termoficare trebuie să achite un milion de lei la E.On pentru ca această companie să nu întrerupă alimentarea cu gaz metan, ceea ce ar echivala cu oprirea apei calde. Primarul a spus despre confuzia strecurată arătând că, de fapt, pe data de 10 octombrie, cei de la Termica mai trebuie să plătească E.On. 1,5 milioane de lei.
Menţionăm că într-o şedinţă care a avut loc, ieri, la Primărie, şi la care au participat primarul Ion Lungu şi şefii asociaţiilor de proprietari, administratorul special al SC Termica SA Suceava, Ovidiu Dumitrescu, s-a transmis faptul că restanţele totale ale populaţiei sunt de 17,6 milioane de lei, în loc de 19 – 20 de milioane de lei cât era până acum. Primarul a precizat că nu sunt motive de bucurie pentru că această scădere este datorată faptului că timp de o lună nu a mai fost furnizată apă caldă în municipiul Suceava.
In sprijinul afirmaţiei că nu sunt motive de bucurie cu privire la scăderea, per total, a datoriilor populaţiei, primarul a argumentat spunând că, de fapt, în lunile de vară Termica a încasat doar 3,7 milioane de lei de la populaţie, în august încasări fiind cu 18% mai mici faţă de perioada similară a anului precedent. Primarul Ion Lungu a spus că speră ca populaţia să plătească măcar 20% din valoarea facturii restante, astfel încât Suceava să nu rămână fără apă caldă în sistem centralizat. El a făcut din nou apel la conducerile asociaţiilor de proprietari ca să facă un efort în ce priveşte plăţile către societăţile Termica şi ACET.
Reamintim că Termica este în insolvenţă şi că a avut nevoie de susţinerea Consiliului Local în ceea ce priveşte gestionarea problemei datoriilor faţă de E.On. Totodată, odată cu reluarea furnizării apei calde în municipiul Suceava, la un număr de 145 de scări de bloc din municipiul Suceava nu a fost asigurat acest serviciu din cauza datoriilor restante, iar ieri directorul de termoficare Neculai Frunzaru a precizat că numărul lor scăzuse la 142. (Dan PRICOPE)

Vezi si

USV a scos la concurs șapte locuri de muncă auxiliare

Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a scos la concurs, în această perioadă, șapte locuri …