Sunday , January 29 2023

Sugestii și observații vizavi de parcul industrial de la aeroport pot fi transmise la CJ Suceava până pe 20 noiembrie

Consiliul Județean Suceava va elabora Planului urbanistic zonal pentru constituirea unui parc industrial pe amplasamentul și în vecinătatea Centrului Economic Bucovina. În acest sens, a fost publicat pe pagina de internet a CJ Suceava un anunț conform căruia autoritățile administrației județene sucevene așteaptă până în data de 20 noiembrie observații și propuneri privind această documentație de urbanism.

Precizăm că, alături de primăriile Suceava, Salcea, Dumbrăveni și Adâncata, Consiliul Județean Suceava a înființat societatea Parcuri Industriale Bucovina S.A. care va administra parcul industrial ce va fi amenajat în apropierea Aeroportului Suceava în zona Centrului Economic Bucovina.

Administratorul încheie contracte comerciale cu furnizorii primari de utilități; elaborează strategia de organizare, funcționare și dezvoltare a parcului industrial; asigură publicarea informărilor prin intermediul web siteului propriu; gestionează fondurile financiare obținute din activitatea de administrare. De altfel, societatea va fi cea care va selecta rezidenții parcului dintre operatorii economici care au înregistrat oferte, va încheia contracte de administrare și prestări de servicii conexe cu rezidenții parcului, va asigura rezidenților parcului dreptul de folosință asupra unităților care formează obiectul contractelor de administrare și prestări de servicii conexe încheiate cu aceștia și va asigura rezidenților parcului dreptul de folosință asupra infrastructurii comune.

Societatea este va fi condusă și administrată de un consiliu de administrație format din 5 membri, persoane fizice sau juridice cu experiență în îmbunătățirea performanțelor societăților pe care le-au administrat sau condus, iar cel puțin doi dintre membrii consiliului de administrație trebuie să aibă studii economice sau juridice și experiență în domeniul economic, juridic, contabilitate, de audit sau financiar de cel puțin 5 ani.

Reamintim că președintele CJ Suceava, ­Gheor­ghe Flutur, a anunțat că a fost depusă documentația SC Parcuri Industriale Bucovina SA la Registrul Comerțului pentru înregistrarea societății iar ultimul pas pentru ca parcul industrial să poată funcționa, respectiv obținerea titlului de „parc industrial”, este eliberarea de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a unui certificat în acest sens. Potrivit lui Gheorghe Flutur, directorul general al Parcului Industrial va fi prof. univ. dr. ­Gheor­ghe Gutt. (D.P.)

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …