Sunday , May 19 2024

Sucevenii și-au spus ofurile în cadrul adunărilor generale ale asociațiilor de proprietari

Unele dintre problemele semnalate au fost numărul mare de câini comunitari, lipsa locurilor de parcare, faptul că iluminatul dintre blocuri este slab, că în locurile amenajate ca spații de joacă pentru copii este multă mizerie, că aleile dintre blocuri și străzile secundare nu sunt măturate și curățate suficient de des, lipsa apei calde la nivele superioare din imobile unde nu a fost reabilitată rețeaua de recirculare a apei calde 

 primarie suceava nov 2016 -1

In urma adunărilor generale ale asociațiilor de proprietari din municipiu au fost semnalate câteva probleme, printre care și numărul mare de câini comunitari, lipsa locurilor de parcare, faptul că iluminatul dintre blocuri este slab, că în locurile amenajate ca spații de joacă pentru copii este multă mizerie, că aleile dintre blocuri și străzile secundare nu sunt măturate și curățate suficient de des, lipsa apei calde la nivele superioare din imobile unde nu a fost reabilitată rețeaua de recirculare a apei calde.

In ceea ce privește numărul mare de câini comunitari, autoritățile locale au arătat cu mai multe ocazii că se fac eforturi pentru a remedia problema, însă aceste eforturi nu dau rezultate atâta vreme cât muni­cipalitatea face eforturi să scadă numărul câinilor de pe străzi, iar altcineva aduce și mai mulți câini în loc, câini care sunt lăsați liberi pe străzi și pun în pericol siguranța trecătorilor. Si problema locurilor de parcare este arhicunoscută autorităților locale, care au deja proiectul pentru construirea de noi parcări, pentru care însă nu a fost încă identificată sursa de finanțare.

In timp ce unele probleme țin de organizarea fiecărei asociații în parte, altele, cum ar fi diferențele de apă rece și caldă între apometrele de branșament și cele din apartamente țin mai mult de organizarea internă a fiecărei asociații în parte, dar și de consumurile care sunt raportate de către locatarii blocurilor, de unde vin, de fapt, aceste  diferențe.

Cetățenii au solicitat montarea de bănci, să nu se taie gardul viu, să fie construite mai multe locuri de joacă pentru copii, să fie asfaltate aleile dintre blocuri.

In acest an a fost anunțată construcția a 12 locuri de joacă ­mo­derne, precum și repararea și ­mo­dernizarea altor 24 de locuri de joacă. In ceea ce privește gardul viu, municipalitatea a început în această primăvară o campanie de înlocuire a gardurilor vii cu gazon. Deși momentan ințiativa a fost pusă în practică doar în zona Policlinicii, edilul sucevean a arătat că își propune să extindă această inițiativă la nivelul întregului municipiu.

Proprietarii nu sunt de acord nici cu aprobarea fondului de reparații, deși este necesar, în condițiile în care marea majoritate a blocurilor sunt vechi și intervin defecțiuni în mod frecvent, la fel cum s-a întâmplat în urmă cu o lună, când o bucată din acoperișul unui bloc s-a desprins și a lovit o femeie aflată în trecere în zona Pieței Mari. In acel caz erau programate reparații la blocul respectiv, însă nu existau încă fondurile necesare începerii lucrărilor.

Pentru multe dintre problemele semnalate fuseseră deja propuse soluții încă de la începutul acestui an, iar pentru altele se încearcă identificarea celor mai bune soluții. Pe de altă parte, unele dintre problemele semnalate în cadrul acestor adunări țin mai mult de spiritul civic al sucevenilor. ­Pro­bleme precum mizeria din locurile de joacă sau faptul că cei care au animale nu strâng excrementele acestora vor putea fi soluționate doar dacă cetățenii vor deveni mai responsabili atunci când se află în spațiul public. (Alexandra IONICA)

 

 

Vezi si

Candidații liberali la primăriile Comănești și Cacica, ”doi stâlpi ai Bucovinei”, lansați în prezența lui Gheorghe Flutur

Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedinte PNL și președintele Consiliului Județean Suceava, a participat vineri la lansarea a …