Thursday , October 21 2021

Sucevenii cu vârsta până în 55 de ani se pot programa pentru vaccinare cu serul AstraZeneca

Sunt disponibile câte aproximativ 300 de locuri zilnic, în cinci centre de vaccinare din județ – două la Suceava și câte unul la Câmpulung, Rădăuți și Dolhasca.

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat prin vocea purtătorului de cuvânt, Gabriela Băncilă, că în platforma de programare au fost activate noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca.

”În cele cinci cabinete noi din judetul Suceava  sunt disponibile 300  de sloturi pe zi, mai precis câte 60 de sloturi în centrele de la Sala de sport a Colegiului Național  ”Ștefan cel Mare” Suceava, la Sala de sport a Colegiului National ”Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc,, la Sala de sport de la Școala Generală ”Miron Costin” Suceava, la centrul de vaccinare din incinta Parcului ZOO Rădăuți și la centrul de vaccinare de la Casa de Cultură ”Alexandru Arșinel” Dolhasca”, a precizat Gabriela Băncilă.

Programarea pentru AstraZeneca a început miercuri și se realizează până pe data de 6 martie. Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până la data de 11 aprilie.

Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani. ”Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile. Programările se pot face în platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparținător, prin intermediul medicului de familie/curant, prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25 sau prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor”, a completat Gabriela Băncilă.

Reamintim că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii, cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la  momentul respectiv. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Ansamblul VIVASY, viitorul cuib al familiei tale

Trutzi Real Estate, dezvoltatorul imobiliar sucevean, face primii pași spre extindere în afara Sucevei. Astfel, …