Tuesday , September 26 2023

Studenții vaccinați cu schemă completă și cei trecuți prin boală au prioritate la cazarea în căminele USV

USV a hotărât ca testele RT-PCR pentru diagnosticarea SARS-CoV-2 să se deconteze până la data de 28.02.2022 (data testului). Excepție vor face testele efectuate de studenți sau de personalul USV în vederea efectuării deplasărilor sau mobilităților studențești.

Consiliul de Administrație al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava a adoptat, marți, o nouă hotărâre care privește condițiile de cazare a studenților în cămine, în semestrul al II-lea al anului universitar 2021-2022. Astfel, vor avea prioritate la cazare studenții care sunt vaccinați cu schemă completă de vaccinare şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și studenții care au fost confirmaţi pozitiv pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile, dar pentru care au trecut mai mult de 10 zile de la data testului pozitiv.

În Hotărârea USV este prevăzut ca testele RT-PCR pentru diagnosticarea virusului COVID-19 să se deconteze până la data de 28.02.2022 (data testului). Excepție vor face testele efectuate de studenți sau personalul USV în vederea efectuarii deplasărilor sau mobilităților studențești.

Cazarea în cămine se va face pe bază de cerere, care va fi însoțită de documentele justificative, iar dovada vaccinării sau vindecării se va face cu certificatul UE pentru COVID.

Hotărârea a fost luată în funcție de prioritățile stabilite prin Ordinul nr. 3.030/82/2022 privind modificarea Ordinului ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii, interimar, nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Cazarea studenților în căminele universității în primul semestru al acestui an universitar a fost condiționată de prezentarea unuia dintre următoarele acte: test PCR negativ cu privire la infectarea cu virusul SARS-COV-2, dovada vaccinării împotriva virusului SARS-COV-2 (cel puțin cu prima doză de vaccin) sau o adeverință de la medicul de familie, eliberată cu cel mult 6 luni înaintea cazării, din care să rezulte că studentul s-a vindecat de virusul SARS-COV-2. Amintim că un student a cerut în instanță anularea hotărârii Senatului USV care prevede modelitatea de cazare în căminele stundețești sucevene, iar instanța a anulat două dintre cele trei condiții, rămânând valabilă doar dovada trecerii prin boală. USV a depus recurs împotriva sentinței Tribunalului Suceava, însă nu a avut câștig de cauză. (O. NUȚU)

Vezi si

Șofer de TIR ucrainean cu atestat profesional fals, descoperit la PTF Vicovu de Sus

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus au întocmit …