Friday , April 26 2024

Studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară de la USV, premiați pentru produsele inovative create pentru concursul FIA Food Fest

Vegan Sticks

Premiul I a fost obținut de produsul ”Vegan Sticks”, un produs vegan realizat din caju, pulbere de cătină, fulgi de drojdie și sevă de mesteacăn. Premiul al II-lea a fost acordat pentru două produse – ”Batonul Bukovina”, un baton de ciocolată cu urdă dulce, hrișcă, amarant și quinoa, și ”Ginger ice cream”, înghețată de ghimbir. Premiul al III-lea a fost adjudecat de trei produse – ”Pâine cu prune și miez de nucă”, ”Brioșe cu făină de greier” și ”Spinach roll meat – rulouri de carne și spanac”. La competiție au participat 25 de echipe, alcătuite din studenți de la ciclurile de studii de licență și masterat.

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a organizat cea de-a III-a ediție a concursului FIA Food Fest, care a avut loc sâmbătă, 7 mai. Au participat 25 de echipe, alcătuite din studenți de la ciclurile de studii de licență și masterat, iar tematica concursului a fost crearea de produse alimentare inovative, având ca scop dezvoltarea competențelor studenților în materializarea unei idei într-un produs alimentar, care trebuie să respecte legislația din domeniu.

Brioșe cu făină de greieri

Studenții participanți au dezvoltat produse de panificație, patiserie-cofetărie, produse lactate, produse alcoolice și produse din carne. Printre ingredientele folosite de către studenți s-au numărat făina de cânepă, făina de greier, pulberea de cătină, fibrele de citrice, făina de caju, seva de mesteacăn, păstrăvul afumat, făina de amaranth, făina de quinoa.

Baton Bukovina

Juriul competiției a fost format din absolvenți ai Facultății de Inginerie Alimentară, angajați în cadrul companiilor Betty Ice, Mopan SA, Bermas SA, Facos SA, Danilevici Carn-Prod SRL, SC Mărțișorul SRL și ai Colegiului ”Andronic Motrescu” Rădăuți.

Ginger Icecream

Premiul I a fost obținut de produsul ”Vegan Sticks”, un produs vegan realizat din caju, pulbere de cătină, fulgi de drojdie și sevă de mesteacăn, realizat de  studenții Alexandru Marian Fîrcal, Bianca Mihaela Drob și Andreea Ioana Popescu.

 

Pâine cu prune și miez de nucă

Premiul II a fost acordat pentru două produse – ”Batonul Bukovina”, un baton de ciocolată cu urdă dulce, hrișcă, amarant și quinoa, creat de studenții Sabrina-Lorena Agafiței, Alexandra-Ionela Miron, Raluca-Florentina Loghin și Valentin Gabriel Ababei, și ”Ginger ice cream”, înghețată de ghimbir, creată de studenții Flavius Axinte și Paul Gârbea.

Spinach Roll Meat

Premiul III a fost adjudecat de trei produse – ”Pâine cu prune și miez de nucă”, realizată de studenții Victoria Fiodor și Cristina Gavril; ”Brioșe cu făină de greier”, realizate de studenții Petruț-Mircea Șestac, Andreea Haina și Mariana Prelipcianu; ”Spinach roll meat – rulouri de carne și spanac”, realizate de studenții Roxana Sibnische, Tudorița Chicaroș și Cristian Mititiuc. De asemenea, au fost acordate patru mențiuni, și anume ”Briorons”, un desert cu gem de portocale, jeleu din suc de portocale și macarons, realizat de studenții Debora-Adina Zegrea, Polina Timuș, Ionuț Preda, Andrei-Nicolae Toma și Ana Cristina Colnicianu; ”Cremă de păstrăv afumat cu smântână și spirulină”, realizat de studenții Marina-Dumitrița Ciubotariu, Andrei Boldea-Chirilă, Maria-Nicoleta Mușină și Gheorghiță-Andrei Chirilă; ”Purple delice”, un iaurt cu merișoare și fibre de citrice, realizat de studenții Marina Axentii, Nicu State și Florentina Țehanciuc; ”Băutură aperitiv din ananas”, realizată de  studenții Klausz-Roland Balla, Vasile-Georgian Cârșmariu și Vlad Monor. (O. N.)

Vezi si

Transport ilegal de lemn, depistat de polițiști la Crucea

Miercuri seara, la ora 19.40, pe drumul forestier Bârnărel, pe raza comunei Crucea, polițiștii au …