Tuesday , September 27 2022

Spitalul Județean îi sprijină pe cei care au grijă de sutele de rezidenți de la centrul din Sasca Mică infectați cu coronavirus

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va asigura 1.000 de combinezoane de protecție și alte materiale pentru a fi folosite de cei care au grijă de beneficiarii Centrului de Recuperare și Reabilitare de la Sasca Mică, din comuna Cornu Luncii.

Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă transmis de Prefectura Suceava după ședința care a avut loc joi, 23 aprilie. Conform sursei citate, cel care a informat autoritățile prezente la respectiva ședință, este coordonatorul militar al SJU Suceava, secretarul de stat Ionel Oprea. Reamintim că la centrul de la Sasca Mică sunt infectați cu noul coronavirus 59 de angajați ai centrului și 242 de beneficiari.

Pe lângă cele 1.000 de combinezoane pe care SJU le va aloca pentru a fi folosite de angajații centrului care asigură îngrijirea beneficiarilor testați pozitiv, va fi stabilit și un instructaj de echipare sau dezechipare corectă al acestora. De asemenea, pentru protecția personalului care va asigura îngrijirea beneficiarilor în acest centru s-a luat decizia dotării cu mască și vizieră, măștile fiind de tipul fpp3 sau, în cazul unor măști mai puțin performante, simple sau fpp2, să fie purtate două măști simultan. Coordonatorul spitalului județean a precizat că pune la dispoziția celor care vor coordona activitatea de îngrijire a beneficiarilor în acest centru, protocoalele medicale de identificare a presimptomelor, de terapie, terapie intensivă etc.

În cadrul ședinței care a avut loc la Palatul Administrativ Suceava, s-a luat în discuție și posibilitatea de a implementa un model de bună practică, întâlnit la un centru similar din țară, unde s-a aplicat măsura carantinării întregului centru și controlul strict al întregii localități în care acesta funcționa, cu restricții de circulație și acces implementate la nivelul localității. Totodată, Ionel Oprea a mai solicitat prezența obligatorie a unui medic care să asigure triajul epidemiologic și monitorizarea constantă a stării de sănătate a beneficiarilor, aspecte ce trebuie consemnate zilnic într-un registru privind evoluția stării de sănătate cu menționarea evoluției temperaturii corporale, anamnezei, inspecției vizuale la distanță etc. Ionel Oprea a spus că dacă în cursul zilei de marți, 21 aprilie la Spitalul Județean au fost doar 27 de internări cu infecție COVID 19 de la acest centru, numărul acestora a crescut, miercuri, la 40 de cazuri. (D.P.)

Vezi si

O femeie din Ipotești, grav rănită într-un accident în Bulgaria, are nevoie de proteze pentru a putea merge și a-și crește fetița în vârstă de patru ani

Intreaga familie a trecut printr-un crunt accident de circulație, în Bulgaria, în timp ce voiau …