Friday , April 12 2024

Spitalul Clinic Județean Suceava își consolidează poziția de spital regional. Creștere cu peste 200% a cazurilor de AVC tratate, cu o finanțare de sub 10% din necesar de la Ministerul Sănătății 

Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava (SCJU) își consolidează poziția de Spital Regional prin realizarea, săptămâna trecută, a primei intervenții de tratament endovascular pentru AVC ischemic acut la un pacient de 74 ani, transferat de la Spitalul Județean de Urgență Bacău. Pacientul a avut o evoluție clinică foarte bună, cu recuperare aproape în totalitate a deficitului neurologic, fiind externat la mai puțin de 7 zile de la evenimentul acut.

SCJU Suceava a ajuns la 19 intervenții de STROKE ischemic și hemoragic, în mai puțin de 2 luni, adică aproximativ jumătate din numărul de pacienți de anul trecut, în condițiile unei finanțări de la Ministerul Sănătății de sub 10% din necesarul estimat și solicitat argumentat în mod repetat prin mai multe adrese”, a declarat medicul sucevean Mihai Crețeanu  Jr.

Acesta a arătat că această creștere în primele 2 luni cu peste 200% a numărului de cazuri (13 în ianuarie 2024, față de 4 în ianuarie 2023), cu finanțare de doar 10% din partea Ministerului Sănătății prin AP AVC (programul de Acțiuni Prioritare – AVC lansat în octombrie anul trecut de Ministerul Sănătății), determină o susținere importantă din partea bugetului SCJU Suceava.

Dezvoltarea echipelor multidisciplinare de tratament al patologiilor vasculare cerebrale și periferice, de abord vascular pentru pacienții dializați, a gastroenterologiei interventionale fac din Compartimentul de Radiologie Intervențională un domeniu extrem de dinamic prin creșterea personalului medical de la 1 medic radiolog și 2 asistenți acum 10 ani la mai mult de 7 medici (4 radiologi, 1 nefrolog, 2 gastroenterologi) și 7 asistenți cu program de permanență 24/7.

Creșterea numărul de cazuri anual, cu un singur angiograf dedicat tuturor patologiilor tratate, estimând în 2024 peste 1.000 de intervenții, creează necesitatea unei structuri funcționale complexe de tratament minim invaziv”, a subliniat dr. Mihai Crețeanu  Jr. (O.S.)

Vezi si

Ioan Stan, reales președinte al PSD Suceava. Ciolacu: Nea Stane, rupe-i!

Vineri, la Conferința Județeană de alegeri PSD Suceava, senatorul Ioan Stan a fost reales, în …