Wednesday , February 1 2023

Soferii din zona Rădăuți, verificați la ceas de seară de polițiștii rutieri

Polițiștii au organizat o acțiune rutieră în zona Rădăuți, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Cu această ocazie, aceștia au dat 22 de amenzi în valoare totală de 9.785 de lei, au reținut două permise de conducere și au retras trei certificate de înmatriculare uă

politie rutiera

In noaptea de sâmbătă spre duminică, în intervalul orar 18.00 – 02.00, lucrătorii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, precum și din cadrul formațiunilor de profil au organizat și desfășurat o acțiune pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule sub influența alcoolului pe raza de compentență a Po­liției municipiului Rădăuți, în scopul impunerii unui climat de ­si­­gu­ranță rutieră în rândul partici­pan­ților la trafic.

Cu această ocazie au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.785 de lei, au fost reținute două permise de conducere și au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Bogdan Apetroaie, din munici­piul Rădăuți, a fost oprit în trafic la volanul unui autoturism Ford. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, acesta prezenta o alcoolemie de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal.

Alexandru Stefan, din comuna Dornești, a fost oprit în trafic la volanul unui autoturism BMW, oca­zie cu care s-a descoperit că acesta avea dreptul de a conduce suspendat. Polițiștii i-au întocmit un dosar penal.

La ora 00.05, o patrulă din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.3 Marginea a oprit pentru control pe DN 2E, pe raza comunei Marginea, autoturismul Ford Transit condus de Ion Grosu, de 33 de ani, din orașul Vicovu de Sus, care nu are permis de conducere. Cum mirosea a bău­­turi alcoolice, vicoveanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”. Față de Ion Grosu s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând ca în cursul zilei de ieri să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru luarea măsurii controlului judiciar. (D.Z.)

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …