Tuesday , May 17 2022

Sistem anti-efracție și de supaveghere video de aproape 30.000 de euro ca să-i păzească de hoți pe maidanezii Sucevei

Primăria Municipiului Suceava intenționează să aloce 141.915 lei pentru achiziția unui sistem de detecție și avertizare la efracție și a unui sistem de supraveghere video la adăpostul pentru câini fără stăpân din lunca Sucevei.

Sistemul de alarmare la efracție pentru obiectivul situat pe strada Energeticianului nr. 9A este alcătuit din centrală de alarmă, elemente de detecție în dublă tehnologie, echipamente de avertizare și semnalizare și are rolul de a detecta pătrunderea persoanelor neautorizate, de a sesiza stările de pericol din unitate și de a îngreuna consumarea actului infracțional.

„În raport cu particularitățile obiectivului, precum și cu posibilitățile de atac asupra acestuia, au fost anticipate ca evenimente nedorite, cauzatoare de prejudicii, următoarele fapte: acces neautorizat- efracție, furt – atac armat în scop de jaf, luare de ostateci, agresare fizică, folosirea de dispozitive explozive și amenințarea cu bombă, incendii provocate sau accidentale”, se menționează în referatul de aprobare al unui proiect înaintat consilierilor locali și care va fi supus aprobării în ședința din data de 27 ianuarie a.c..

Subsistemul de control al accesului cuprinde unitatea centrală, care gestionează punctele de control, unitățile de comandă, cititoarele, încuietorile sau dispozitivele electromagnetice de acționare a ușilor și are rolul de restricționare a accesului neautorizat. Subsistemul de televiziune cu circuit închis are în componență camere video, echipamente de multiplexare, stocare și posibilitatea de vizualizare a imaginilor preluate, în vederea observării și identificării persoanelor în interiorul și exteriorul clădirii administrative. Durata estimativă de realizare a investiției este de 12 luni. (D.P.)

Vezi si

În județul Suceava s-a autorecenzat 37.7% din populația rezidentă estimată. Perioada de autorecenzare s-a prelungit până pe 27 mai

Comunele Bălăceana, Ciocănești, Breaza, Moldova Sulița, Ilișești, Zamostea și municipiul Câmpulung Moldovenesc dețin locurile fruntașe, …