Saturday , January 28 2023

Simpozion naţional cu participare internaţională, organizat la sfârşitul acestei săptămâni de Biblioteca USV

usv [800x600]

Biblioteca Universităţii „Stefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judeţean Su­cea­va, Casa Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, Asociaţia Bibliotecarilor din România (ABR) – Filiala Suceava, având ca parteneri Asociaţia Italienilor din România (RO.AS.IT), Colegiile Naţionale „Ste­fan cel Mare” Suceava şi „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, Institutul Naţional „Bucovina” Rădăuţi, Mănăstirea Suceviţa, organizează în zilele de 20 şi 21 aprilie 2018, ediţia a II-a a Simpozionului naţional cu participare internaţională Contribuţia bibliotecii la afirmarea diversităţii culturale în spaţiul românesc.

Manifestarea este prilejuită de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Cărţii şi a drepturilor de autor şi a Zilei bibliotecarului (23 aprilie) şi se desfăşoară în cadrul acţiunilor prin care Universitatea suceveană mar­chează Anul Centenarului Marii Uniri (1918-2018).

Programul Simpozionului de anul acesta se desfăşoară pe parcursul a două zile. Prima zi a Simpozionului, 20 aprilie 2018, este dedicată în special comunicărilor ştiinţifice în plen şi pe secţiuni  (peste 50 de lucrări de specialitate ce reunesc autori valoroşi din România, Republica Moldova, Ucraina şi Italia). A doua zi, 21 aprilie 2018, este rezervată excursiei de documentare la câteva dintre bibliotecile reprezentative din judeţul Suceava, deţinătoare de fond de cărţi de patrimoniu (Colegiul Naţional „Stefan cel Mare” Suceava, Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Ră­dăuţi, Institutul Naţional „Bucovina” Rădăuţi şi Mănăstirea Suceviţa).

Programul Simpozionului din ziua de 20 aprilie mai include de la ora 12.30, în Holul central corp E al USV, vernisajul expoziţiei tematice Cartea – sursă de cercetare şi dezvoltare artistică realizată de Co­legiul de Artă „Ciprian Po­rumbescu” din Suceava şi va fi urmată de vizita la Biblioteca Universităţii „Stefan cel Mare” din Suceava.

În aceiaşi zi în intervalul 15.00-16.00, în Auditorium-ul Joseph Schmidt, corp F, se va desfăşura  un program artistic intitulat Diversitate etnică şi culturală în Bucovina sus­ţinut de formaţii ale diferitelor etnii din Bucovina (Ansamblul Kozaciok din Bălcăuţi – comunitatea ucrai­neană, Ansamblul Solonczanka din Soloneţu Nou – comunitatea muntenilor polonezi, comunitatea italiană, germană şi armeană) dar şi de renumita Corală de fete Ciprian Porum­bescu a Colegiului Naţional „Stefan cel Mare” Suceava, interpretă Ma­nuela Pohoaţă şi Ansamblul folcloric Arcanul al USV, urmând ca de la ora 19.10 să aibă loc concertul extraordinar susţinut de către solista Ale­xandra Fits, informează un co­­­­municta de presă semnat de coordonatorul ­Bi­bliotecii USV, prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu.  (O.S.)

Vezi si

Larisa Blanari, noul președinte al Organizației Femeilor Social Democrate Suceava

Vineri, 27 ianuarie,  la Frasin, au avut loc lucrările Conferinței Județene de alegeri a Organizației …