Monday , December 5 2022

Scumpirea gigacaloriei, cerută de falita Termica, a fost respinsă din nou de CL Suceava

  Consiliu  local [800x600]

SC Termica SA solicitase majorarea preţului gigacaloriei pentru populaţie de la 267 la 341,55 de lei, cu tot cu TVA. Au votat pentru scumpire consilierii PDL, doi consilieri PNL şi cel al PPDD. Consilierii PSD şi patru consilieri PNL s-au abţinut

Consiliul Local (CL) Suceava a respins, din nou, pentru a treia oară în ultimele şase luni, în şedinţa extraordinară de ieri, propunerea de scumpire a energiei termice. Ion Lungu anunţase, miercuri, că va supune în şedinţa CL de joi această solicitare spre dezbatere şi aprobare. SC Termica SA solicitase majorarea preţului gigacaloriei pentru populaţie de la 267 la 341,55 de lei, cu tot cu TVA iar primarul a precizat că preţul pe care populaţia îl va plăti, în cazul în care va fi aprobată solicitarea, va rămâne de 185 de lei pe gigacalorie, diferenţa urmând a fi acoperită de CL Suceava ca şi până acum. In şedinţa extraordinară de joi au lipsit patru consilieri locali, toţi de la PDL: Daniel Ungurian, Niculai Barbă, Viorel Seredenciuc şi Adrian Timofie.
Proiectul a fost respins, 9 voturi fiind pentru şi 10 abţineri, cei şase democrat liberali prezenţi la şedinţă votând în favoarea scumpirii, alături de doi consilieri PNL şi consilierul PP-DD, Adrian Arămescu, în timp ce printre consilierii care s-au abţinut s-au numărat reprezentanţi ai PSD (6), dar şi ai PNL (patru din cei şase pe care îi au liberalii în deliberativul local). Motivul oficial pentru care Termica a solicitat majorarea preţului gigacaloriei este că au crescut preţurile pentru utilităţile aferente activităţii de transport şi distribuţie a energiei termice. (D.P.)

Vezi si

Tânăr de 20 de ani, prins drogat la volan în Rădăuți

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022, polițiștii suceveni au acționat zilnic pe drumurile …