Sunday , September 25 2022

Şcoala Miron Costin și Colegiul Național Petru Rareș sunt în topul unităților de învățământ cu cele mai multe burse

Cea mai mare sumă pentru burse va fi alocată, anul acesta, la școala „Miron Costin” – 459.000 de lei, urmată de școala Nr. 3 – 424.000 de lei și apoi școala „Ion Creangă” – 406.000 de lei. În ceea ce privește liceele, cea mai mare sumă pentru burse de 1,43 milioane de lei va fi alocată Colegiului Național „Petru Rareș”, urmat de Colegiul Economic cu 1,086 milioane de lei și Colegiul Național „Ştefan cel Mare” cu 801.000 de lei.

Modificarea legislației privind acordarea burselor școlare a condus la pierderea de către mulți elevi a burselor. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că bursa de merit se acorda anterior pentru media minimă de 8,50 și dacă se menținea la acest nivel se încadrau pentru bursa de merit 54% din elevi. În schimb, cu media minimă de 9,50 cât este acum se încadrează cam 25% din elevii suceveni la obținerea unei burse de merit. Ion Lungu a spus că Primăria Suceava va face tot ce-i stă în putință să gestioneze bine aceste venituri pentru burse și că va colabora intens cu școlile din municipiu mai ales că sunt mari bătăi de cap privind aplicarea noii legislații care nu este foarte clară cu alocarea burselor.

Cuantumul burselor este de 500 de lei pentru bursa de performanță, 200 de lei cea de merit, 150 de lei bursa de studiu și 200 de lei bursa socială. Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de merit și bursa de performanță. (D.P.)

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …