Friday , February 3 2023

Scandal produs în Bosanci de un șofer băut

Un șofer cu o alcoolemie de 0,87 mg/l a lovit cu mașina un scuter parcat, după care a început să-l înjure pe un consăteanalcoolemie

La data de 29 iulie 2018, la ora 23.45, polițiștii din Ipotești au fost anunțați prin 112 despre faptul că în satul Bosanci un șofer aflat în stare de ebrietate a provocat un accident rutier și face scandal. Agenții deplasați la fața locului au constatat că, în jurul orei 23.40, apelantul se afla în parcarea din fața magazinului „La Suciți” din satul Bosanci, când de pe DJ 208 A s-a apropiat de el autoutilitara marca VW Caddy condusă de Ioan Cogea, de 31 de ani, din localitate, care a început să-l înjure. Imediat, șoferul a urcat la volanul vehiculului și a lovit cu mașina scuterul Honda, care era parcat și care a căzut, fără a suferi avarii. Ioan Cogea a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost dus la Spitalul Județean Suceava pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. La spital, individul a devenit recalcitrant, proferând injurii, motiv pentru care a fost încătușat. Totodată, Cogea a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de refuz de recoltare de probe biologice.

In aceeași zi, la ora 18.50, polițiștii orașului Liteni, în timp ce patrulau pe Calea Sucevei, au oprit pentru control autoturismul Opel Astra condus de Gabriel Dumitriu, de 50 de ani, localnic. Cum acesta mirosea a băuturi alcoolice, a fost testat cu aparatul etilotest, descoperindu-se o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Tot în seara de 29 iulie a.c., în jurul orei 0.00, un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier Câmpulung Moldovenesc, în timp ce patrula pe strada George Coșbuc din Câmpulung Moldovenesc, a oprit pentru control autoturismul Audi condus de Viorel Negru, de 74 de ani, localnic. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bătrânul a fost dus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal. (D.Z.)

 

Vezi si

O femeie a murit în urma unui grav accident petrecut la ieșirea din Câmpulung spre Pojorâta

Autoturismul condus de o femeie de aproximativ 55 de ani a fost lovit puternic de …