Wednesday , October 5 2022

Sapte indivizi de etnie rromă au fost reținuți după ce au făcut scandal la discoteca din Dolhasca

Cei șapte, cu vârste cuprinse între 27 și 31 de ani, au bătut mai multe persoane și au aruncat cu pietre asupra unei mașini 

arestati

La data de 9 martie 2017, la ora 02.10, Poliția orașului Dolhasca a fost anunțată prin 112 de către Ciprian Elvis Grădinariu, de 27 de ani, din localitatea Budeni, despre faptul că a fost bătut în fața discotecii „Club Max” din Dolhasca. După ce a sunat la 112, a plecat acasă, spunând că a găsit o mașină care să îl ducă la domiciliu și nu a mai putut aștepta. La sfârșitul convorbirii, telefonul său s-a închis și nu a mai putut fi contactat pentru date suplimentare.

In timp ce erau făcute verificări în zona discotecii, polițiștii au oprit autoturismul Renault Megane care prezenta urme de vandalizare. Soferul a spus că mașina a fost lovită cu pietre de mai mulți indivizi necunoscuți în zona intersecției din centrul orașului. În vehicul se afla Ovidiu Luchian, de 34 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, care a declarat că, în jurul orei 01.45, a fost lovit de persoane necunoscute de etnie rromă în fața discotecii. Marcel C., de 17 de ani, din orașul Dolhasca, a spus că și el a fost lovit de persoane necunoscute de etnie rromă în fața discotecii.

La fața locului a sosit o ambulanță care i-a preluat pe Ovidiu Luchian și Marcel C. și i-a transportat la Spitalul Municipal Fălticeni pentru investigații suplimentare, însă au refuzat să aștepte să fie examinați radiologic și au părăsit spitalul.

Din primele verificări ale polițiștilor a rezultat faptul că, în jurul orei 1.45, în fața discotecii a avut loc un conflict verbal între Ciprian Elvis Grădinariu și un tânăr de etnie rromă. Conflictul a degenerat, iar Grădinariu a fost lovit de trei sau patru tineri de etnie rromă, care au ieșit din discotecă.

In momentul în care Ovidiu Luchian se deplasa cu mașina condusă de Cosmin V. spre locuința unde stă fără forme legale, în zona centrală a orașului Dolhasca, a trecut pe lângă un grup de tineri de etnie rromă care au aruncat spre vehicul cu pietre, producându-i mai multe avarii.

In acest caz a fost întocmit un dosar penal cu privire la săvârșirea de către autori necunoscuți a infracțiunilor de „lovire sau alte violențe”, săvârșite în dauna lui Ciprian Elvis Grădinariu, Ovidiu Luchian și Marcel C. precum și cu privire la săvârșirea infracțiunii de „distrugere” în dauna SC Tanzend Mark SRL Rădăuți, urmând ca în acest caz să fie formulate propuneri procedurale prin unitatea de parchet competentă.

În continuarea cercetărilor privind infracțiunile de „lovire sau alte violențe” și „dis­tru­­gere”, polițiștii din cadrul Poliției orașului Dolhasca, sub coordonarea și cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale, au reușit identificarea autorilor. În baza probelor administrate, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni s-a dispus continuarea urmăririi penale și sub aspectul comiterii infracțiunii de „tulburare a ordinii și liniștii publice” față de Costel Dumitru, de 31 de ani, Florin Baicu, de 30 de ani, Ionuț Roman, de 22 de ani, Nicolae Hălăngescu, de 29 de ani, Aurel Morariu, de 27 de ani, Ionuț Ilinca, de 26 de ani și Marin Lăcătușu, de 27 de ani, toți din orașul Dolhasca. Aceștia au fost totodată reținuți pentru 24 de ore. Cei șapte inculpați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al IPJ Suceava, iar ieri urmau să fie prezentați la Judecătoria Fălticeni cu propunere de arestare preventivă. (D.Z.)

 

Vezi si

Ioan Balan, de Ziua Educației – Viitorul unei națiuni depinde de respectul pe care îl acordăm în fiecare zi făuritorilor de destine – învățătorii și profesorii  

De Ziua Mondială a Educației, deputatul PNL Ioan Balan consideră că fiecare dintre noi trebuie …