Wednesday , February 8 2023

Șapte elevi, un student și trei angajați din învățământ, depistați cu COVID

În cursul zilei de joi, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis noile cazuri de COVID depistate în sistemul de învățământ. Este vorba despre 7 elevi, doi angajați din categoria personal nedidactic, un profesor și un student.

A fost înregistrat câte un caz în rândul elevilor de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, Școala Generală ”Regina Elisabeta” Rădăuți, Colegiul ”Nicu Gane” Fălticeni, dar și două eleve surori, de la Școala Gimnazială nr. 2 Fălticeni, care erau izolate la domiciliu pentru că aveau un părinte pozitiv, deci nu au contacți la școală, după cum a informat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

Au mai primit rezultate pozitive în urma testării la virusul SARS-Cov2 un student din Verești, care urmează cursurile Facultății de Medicină Veterinară Iași, și un profesor de la Școala Gimnazială Milișăuți. La personal nedidactic se mai adaugă două cazuri – un model de la Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava și un maistru instructor de la Liceul Tehnologic Marginea.

Totalul cazurilor din învățământul sucevean a ajuns la 293, dintre care 122 sunt cadre didactice, 21 personal nedidactic, 125 elevi și 25 studenți. (O. N.)

Vezi si

Andriciuc, primarul din Şcheia, băgat după gratii de două ori în cinci zile

Vasile Andriciuc, primarul comunei Şcheia, a fost reținut ieri, din nou, pentru 24 de ore, …