Wednesday , October 5 2022

Săptămâna viitoare, examenele de simulare a Bacalaureatului pentru elevii de clasele a XI-a și a XII-a

Anul trecut, la clasa a XI-a, prezența a fost de 98,65%, dintre care mai puțin de jumătate au reușit să obțină note peste șase, 36,45% obținând media de promovare, iar la clasa a XII-a, prezența a fost de 97,15% cu 59,14% note peste 5 

bacalaureat [800x600]

În liceele din județul Suceava 5.757 de elevi din clasele a XI-a / zi și 5.774 elevi de clasa a XII-a /zi, fără frecvență și seral se pregătesc pentru susținerea examenelor de simulare la Bacalaureat, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al ISJ Suceva.
Anul trecut, la clasa a XI-a, prezența a fost de 98, 65%, dintre care mai puțin de jumătate au reușit să obțină note peste șase, 36, 45% obținând media de promovare, iar la clasa a XII-a, prezența a fost de 97, 15% cu 59,14% note peste 5.
Săptămâna viitoare, luni 7 martie 2016 va avea loc prima probă a simulării la Limba și literatura română, marți, 8 martie – la Limba și literatura maternă, pe 9 martie – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar pe 10 martie – proba la alegere a profilului și specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a, care pot opta între fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie). Pe data de 18 martie 2016 vor fi afișate rezultatele.
Ministerul Educației consideră că rezultatele obținute de elevi, atât la simularea evaluării naționale, cât și la simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat au rolul de a îmbunătăți performanțele școlare prin analizele propuse la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea se desfășoară, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Conținuturile pentru simulare si competențele asociate sunt cele prevăzute în programa pentru Examenul de Bacalaureat național în vigoare.
Examenul propriu-zis de Bacalaureat 2016, sesiunea de vară, se desfășoară în acest an în perioada 13 iunie – 8 iulie. Absolvenții de liceu vor susține până la data de 1 iulie probele orale și de competențe digitale, iar din 4 iulie vor fi probele scrise, rezultatele finale urmând să fie afișate în 16 iulie. La Bacalaureat, lucrările nu vor mai fi corectate în alte județe decât în cazuri speciale, la decizia Comisiei Naționale. Primăriile și comisiile de bacalaureat au obligația de a dota sălile de examen cu aparatura specială pentru monitorizare audio și video.
Este bine de știut că nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către președintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu. Elevii nu au voie sa intre în sala de examen cu: ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete. Nu au voie sa aibă asupra lor, în îmbrăcaminte, în încălțăminte, în penare sau în bănci manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, telefoane mobile, căști audio, calculatoare. De altfel, candidații la Bacalaureat vor semna un proces-verbal, în sala de examen înainte de probă, prin care se ia la cunoștință că intenția de a copia sau copiatul propriu-zis duc la excluderea candidatului din sala de examen,  dar și de la următoarele două sesiuni de Bacalaureat. (C.STANCIU)

Vezi si

TIR din Suceava, încărcat cu 24 de tone de vechituri și gunoaie din Suedia, oprit la intrarea în țară

Marți, 04 octombrie a.c., în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, …