Friday , February 3 2023

“SA CUNOASTEM BUCOVINA”, ateliere de Istorie locală la Biblioteca Bucovinei

sa cunoastem bucovina

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, în parteneriat cu Muzeul Bucovinei și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Suceava, organizează în perioada iulie – noiembrie Atelierul de Istorie locală  „SA CUNOASTEM BUCOVINA”, adresat copiilor cu vârste între 14 și 16 ani.

Atelierul propune desfășurarea anumitor activități săptămânale de educație nonformală în scopul completării și dezvoltării cunoștințelor de istorie și geografie locală.

Considerând important ca istoria locală să fie cercetată prin diverse mijloace, nu numai ­asi­milată prin metoda învățării tradiționale, printre metodele efective care vor fi abordate se numără studierea și analizarea documentelor istorice locale, lectura unor materiale și discutarea lor, precum și realizarea unor expoziții, vizitele te­matice la Monumentele UNESCO din judetul Suceava, la Muzeul Bucovinei, Cetatea de Scaun, Case memoriale, diverse tururi ale orașului.

Astfel, istoria și geografia locală devin teme de abordare practică, cu o semnificație mai mare în afara orelor de curs, pentru că întâlnirile se vor desfășura într-un cadru informal în care copiii vor interacționa  cu dovezile trecutului alături de  profesioniști, iar procesul de învățare se extinde dincolo de cadrul ­ma­nualelor.

Pe parcursul atelierelor, copiii vor fi încurajați să-și dezvolte creativitatea prin organizarea concursurilor de scriere creativă, povestiri digitale și photovoice având tema principală „BUCOVINA MEA”.

Punctul final îl va reprezenta vernisajul expozițiilor, sesiunea de dezbatere și comunicare și premierea participanților, activități ce vor fi organizate de ZIUA BUCOVINEI – pe 28 noiembrie 2017.

Înscrierile se realizează la Biblioteca Bucovinei ,,I.G.Sbiera” Suceava în perioada 6 – 30 iunie, în limita locurilor disponibile.

Informații suplimentare la telefon: 0230-530798, interior 18, Serviciul Relații cu pu­blicul, șef serviciu – Lăcrămioara Cocuz.

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …