Tuesday , November 29 2022

Ryanair va concura Wizzair și va avea zboruri de la Suceava spre Milano și Roma

Deja Ryanair a anunțat că va opera de la Suceava spre Rhodos (Grecia), Treviso (Italia) și Viena (Austria)

Compania de transport aerian Ryanair își va extinde în curând numărul de destinații externe pe care le va opera de pe aeroportul sucevean. Nu este însă vorba de identificarea unor noi destinații externe, ci de extinderea numărului de zboruri spre destinații care sunt deja operate de pe aeroportul de la Salcea.

„În curând, compania Ryanair își va extinde portofoliu de zboruri directe operate de pe Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava cu încă două destinații. Compania aeriană va opera zboruri de la Suceava către Roma Ciampino și Milano Bergamo. Suceava este un județ sigur atât pentru turiști, cât și pentru investitori, iar Bucovina, o destinație care va continua să fie tot mai atrăgătoare de la zi la zi”, a anunțat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit șefului administrației județene sucevene, decizia marilor companii de a deschide noi zboruri reprezintă „un semnal puternic privind pregătirea pentru revenirea la normalitate”.

Este de precizat că deja Ryanair a anunțat că va opera de la Suceava spre Rhodos (Grecia), Treviso (Italia) și Viena (Austria). În ceea ce privește aceasta din urmă, este de precizat că și compania Wizzair operează curse externe de pe aeroportul sucevean către capitala Austriei. Deocamdată, cursele Ryanair anunțate de Gheorghe Flutur pentru Milano-Bergamo și Roma-Ciampino nu au fost afișate pe orarul de funcționare al aeroportului sucevean. În schimb, Wizzair are în plan să ajungă în perioada orarului de vară (28 martie – 30 octombrie) la un număr de patru curse externe pe săptămână către Milano-Bergamo și două către Roma-Ciampino.

Consiliul Județean Suceava remarcă doar faptul că în ultima perioadă noi companii au anunțat zboruri directe de pe Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava incluzând și multe destinații noi, reiterând că: Ryanair va opera zboruri spre Viena începând cu 1 iulie, către Treviso din 4 iunie și spre Rhodos din iulie 2021, TUI FLY Belgia va înființa cursa Suceava – Bruxelles începând din 16 aprilie 2021 iar compania Blue Air  va introduce primele zboruri low-cost Suceava- București cu posibilitatea unor conexiuni către alte destinații cum ar fi Londra – Heathrow, Amsterdam, Bruxelles, Frankfurt, Madrid, Milano Linate, Paris Charles de Gaulle, Munchen, Helsinki, Köln, Larnaca, Malaga, Bologna, Praga, Roma Fiumicino, Stuttgart și Valencia.

„În tot acest timp și noi, acum, pe vremuri grele, ne pregătim pentru vremuri bune. Urmează să intensificăm ofensiva de promovare a județului Suceava și a brandului Bucovina pentru dezvoltarea turismului, atragerea de investitori și stabilirea de noi conexiuni în ceea ce privește mediul de afaceri”, a mai spus Gheorghe Flutur. (D.P.) 

Vezi si

Flutur: Despre Bucovina trebuie vorbit și luptat în fiecare zi

Săptămâna aceasta a debutat cu manifestări prilejuite de Ziua Bucovinei. Iar ziua de luni a …