Sunday , April 28 2024

Revoltă a părinţilor la Scoala Generală nr. 3 Suceava

Aceştia reclamă că nu au voie în şcoală la ora 12.00, să-şi ia copiii la încheierea orelor. Cei mici părăsesc unitatea de învăţământ cu căciula colegului, geaca descheiată şi poate fără vreun manual, uitat pe sub bancă. Directoarea şcolii susţine că nu face altceva decât să urmeze nişte ordine emise de către Ministerul Educaţiei. Cei de la Inspectoratul Scolar se spală pe mâini şi spun că fiecare şcoală e liberă să stabilească modul în care se face accesul în interior

scoala gen 3 parinti [800x600]
Zilnic, zeci de părinţi sunt ţinuţi de gardieni la poarta Scolii Generale 3
In fiecare zi, înainte de ora 12,00, zeci de părinţi se adună lângă poarta Scolii Gimnaziale nr. 3 din municipiul Suceava pentru a-şi aştepta copiii la terminarea cursurilor, deoarece accesul în unitatea de învăţământ este restricţionat din ordinele echipei de conducere. Un paznic stă şi păzeşte grijuliu poarta în timp ce elevii din clasele mici ies buimăciţi din şcoală. Incurcă hainele între ei, îşi uită cărţi sau caiete pe sub bancă. Abia ieşiţi de pe băncile grădiniţei, de unde părinţii îi luau chiar din incinta sălii de clasă şi îi ajutau să se îmbrace, acum trebuie s-o facă singuri, ba mai mult să aibă grijă şi de ghiozdanul plin de manuale, planşe şi caiete.
Părinţii se simt neputincioşi în faţa acestor probleme cu care se confruntă copiii lor şi nu înţeleg de ce le este restricţionat accesul, în rimp ce pentru proaspeţii şcolari venitul la şcoală a devenit o corvoadă. “Si la grădiniţe este accesul restricţionat, dar nu pentru părinţi. Sunt de acord să nu intre oricine în şcoala, la ce oră vrea, dar să nu te lase ca părinte să mergi să-ţi iei copilul, să-l ajuţi să se îmbrace, cred că este prea mult. Sunt de acord să mă legitimeze, dar să mi se permită să mă duc să-mi ajut copilul”, s-a plâns un părinte lângă gardul şcolii.
“Părinţii nu au voie în şcoala, aşa ne-a informat încă de la început. In prima săptămână ni s-a permis să ne ducem copiii la clase, acum nu ne lasă nici măcar în curtea şcolii, trebuie să aşteptăm la poartă. Ni s-a explicat că acum câţiva ani a intrat un părinte şi a bătut un copil şi vor să preîntâmpine astfel de evenimente. Băieţelul meu iese în fiecare zi sleit de puteri şi plânge că nu mai vrea la şcoală. Are şase ani şi e în clasa pregătitoare. Acum că vremea se răceşte îi vine foarte greu să se îmbrace singur, să-şi strângă de pe bancă manualele şi caietele. Aş vrea să pot dimineaţa să-l duc până la bancă şi să-l ajut cu dezbrăcatul, iar la prânz la fel”, ne-a povestit cu lacrimi în ochi o mămică.
Părinţii sunt revoltaţi de ce la această unitate de învăţământ cu renume şi prestigiu în peisajul învăţământului sucevean nu există posibilitatea unei legături mai strânse între şcoală şi familie, nu doar scurte comunicări prin gardul unei porţi. Copiii, în special cei de la clasa pregătitoare şi, de ce nu, chiar şi cei din clasa I încă au nevoie de ajutorul părinţilor pentru a se dezbrăca şi chiar pentru a-şi scoate caietele din ghiozdan. “Mi se pare aberant să plătim paza şi să nu fim lăsaţi în şcoală. Interdicţia aceasta de-ranjează pe foarte multă lume dar majoritatea părinţilor nu vor să vorbească de frică, să nu aibă repercursiuni asupra copiilor”, a mai menţionat un părinte.
Directoarea Scolii nr. 3 Suceava, Sidonia Apetrei, se scuză că nu face altceva decât să urmeze nişte ordine emise de către Ministerul Educaţiei. “Am luat această măsură pentru siguranţa copiilor şi în concordanţă cu legislaţia în vigoare. Dacă toţi părinţii ar intra în şcoală la ora 12, când este şi schimb de ture, s-ar crea o îmbulzeală greu de gestionat”, a declarat directoarea Sidonia Apetrei. Ordinul invocat de către conducerea şcolii sucevene prevede că “asigurarea securităţii şi a siguranţei elevilor în perimetrul unităţilor şcolare constituie o responsabilitate esenţială a conducerii acesteia. In vederea îndeplinirii responsabilităţilor menţionate anterior, pentru evitarea riscurilor producerii unor fapte care pot aduce atingere ordinii, liniştii, siguranţei, integrităţii şi demnităţii elevilor sau a personalului didactic, inspectoratul şcolar va solicita tuturor unităţilor de învăţământ stabilirea unor proceduri clare privind accesul în incinta şcolii”, nefiind nici un paragraf în care să se stipuleze că părinţii nu-i pot conduce pe cei mici până la sala de clasă.
“Fiecare şcoală are dreptul să-şi reglementeze accesul în unitate după un regulament intern stabilit în acord cu reprezentanţii comitetului de părinţi”, am aflat de la inspectorul şcolar Mariana Drumea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Scolar Suceava. (Cristina RUSTI)

Vezi si

O mașină a luat foc pe centura Sucevei (FOTO, VIDEO)

Duminică, în jurul orei 10.30, un autoturism a luat foc pe  centura ocolitoare a municipiului …

5 comments

  1. Domnule Doamna zoster cu părere de rau trebuie sa va spun ca sunteți extrem de frustrat. Ori ați fost unul din cei mai slabi elevi ai acestei scoli,ori un foarte slab profesor,dar nu mințiți. Din întâmplare am al doilea copil in aceasta scoala intr-o clasa de asa zise fite. Pot sa va spun cu mâna pe inima ca nu am dat nici bani la înscriere,nici sute de auxiliare nu am cumpărat,iar revistele doar daca nu esti in stare sa iti lămurești copilul ca nu e nevoie sa cumpere tot ce vede.Asa ca documentați-va apoi emitenți “judecați de valoare”. Înghesuiala de la înscriere este pentru calitatea actului de educație.

  2. De unde atata management ne-defectuos daca toti astia care ajung la conducerea scolilor cotizeaza la partid? Daca se duc toti ca berbecii cu capul inainte sa-si inscrie copii la marea scoala de fitza, asta e…prostia si domnia costa. Duceti-va ca oile si dati bani la scoala 3 cate 5 milioane pe luna ca sa faca temele invatatoarele cu ei, dati bani de curatenie,de fondul clasei, de fondul scolii,de martie de septembrie si craciun cu anul nou si eventual fond de mers la buda, de pregatire la toate obiectele , pe toate panaramele de reviste ca sa faca profesorii bani si aruncati cu sutele de euro ca sa prindeti locuri la zmei zmeilor sa va ia copiii in clasa la ei. Daca asta inseamna o scoala buna, sa va mulga de bani ca pe vite si sa stea intepenite si pline de figuri cucoanele de la generala 3 de parca sunt proaspat impaiate, va meritati soarta oameni buni. Toate scolile din orasul asta au profesori buni, doar ca nu striga pe la toate colturile de strada ca ei sunt cei mai cei . Daca nu s-ar duce acolo prosti de parinti la pompat bani si pregatire in odrasle nici rezultatele nu ar fi cum sunt. Sa se duca la Scheia sa predea toata marea echipa a scolii 3 si sa scoata rezultate daca sunt asa de minunati. Infatuare, snobism cat incape , fitze si ciubucareala.Indata va pune taxa si pe stat pe la gardul scolii ca sa nu le luati luciul de spagari ordinari, iar voi aia care dati cate 300 de euroi ca sa va intre odrasla la scoala 3 ca e mai cu coarne decat altele nu aveti nici un drept sa mai ciripiti pe la garduri ca va meritati soarta.

  3. Si cei de dup[ amiaza povestesc cum se “‘imping cu gardianul””sa le dea voie in scoala .Un management defectuos.Bun doar pentru a accepta achizitionarea de cat mai multe auxiliare -la toate obiectele,daca se poate si la sport,cate 2 nu unul ca nu ajunge.Ghiozdane imense ale bietilor elevi,care.Prea milta carte nu se ….,dar foarte multe auxiliare,reviste tot ce este cu bani si se castiga ceva.Aceasta e fita .

  4. PS: si cand eram la gradinita in grupa mare eram in strare sa ma imbrac singur si sa ma intorc acasa.

  5. Eu am facut scoala la generala 3 si in clasa 1 stiam sa ma imbrac si sa imi iau ghiozdanul si sa ma duc singur pana acasa, traversam si un bulevard pentru asta. Nu am aflat ca intre timp scoala 3 s-a transformat intr-o scoala pentru copii cu nevoi speciale sau handicapuri. Parintii respectivi sunt absolut cretini, iar multi dintre ei merita amenda pentru ca blocheaza strada Marasesti si parcheaza aiurea peste tot ca sa isi duca de mana pana in clasa copiii dimineata. Felicit scoala generala 3 pentru ca nu permite accesul acestor cretini in incinta sa si sper sa procedeze la fel si dimineata. E suficient sa iti lasi copilul pe trotuar in fata scolii si sa il iei de acolo cand se termina orele, asta daca nu vrei sa cresti un pampalau.