Sunday , October 2 2022

Resturi de cadavre de cai, găsite pe malul Siretului, aproape de Fantanele

copite
Foto: adevarul.ro
Potrivit Antena 3, care citeaza Mediafax, Adriana Iordache, şeful Comisariatului de Mediu Suceava, a declarat ca mai multi comisari de mediu suceveni, împreună cu cei din Botoşani, cu Poliţia şi cu autorităţile locale din Fântânele au fost sesizate şi fac verificări în acest caz.
Iordache a declarat, vineri, că până la descoperirea vinovaţilor Primăria Fântânele va prelua deşeurile şi le va transporta la o firmă de incinerare.
Totodată, în cursul zilei de luni vor fi făcute verificări la toate abatoarelor din judeţul Botoşani autorizate în sacrificarea cailor.
La rândul său, comisarul-şef Cristian Papuc de la Poliţia Judeţeană Suceava a declarat că din primele verificări s-a stabilit că resturile de animale – aproximativ  200 de copite de cai şi un craniu de cal – au fost aduse în zonă în urmă cu o lună, o lună şi jumătate şi că poliţişti din judeţul Suceava şi Botoşani au început cercetări pentru stabilirea persoanelor care le-au adus în acea zonă.
Papuc a precizat că deşeurile au fost descoperite la graniţa dintre judeţele Suceava şi Botoşani, între comuna Fântânele din Suceava şi comuna Corona din Botoşani, iar cazul este cercetat de poliţiştii din cele două judeţe.
Viceprimarul localităţii Fântânele, Ioan Sofronie, a declarat într-o intervenţie televizata că este dificil de stabilit de unde provin resturile de animale, ele fiind aduse apă.

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …