Thursday , February 9 2023

Refugiații ucraineni au dreptul la servicii medicale gratuite. Program prelungit la Casa de Sănătate Suceava 

Astfel, pe baza documentului de trecere a frontierei acceptat de statul român, prezentat la furnizorii de servicii medicale, cetățenii străini sau apatrizii care provin din Ucraina beneficiază de servicii medicale, medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale și de serviciile cuprinse în programele naționale curative, la fel ca și persoanele asigurate din România.Furnizorii de servicii medicale la care se prezintă aceste persoane vor transmite documentul Casei de Asigurari de Sanatate Suceava, în format electronic, semnat cu semnătura electronică calificată folosită în relația contractuală cu institutia noastra. Adresa de e-mail la care vor fi transmise aceste documente este [email protected]. Furnizorul de servicii medicale va pastra o copie a documentului.

Persoana beneficiara va fi adăugată în Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), prin atribuirea unui număr unic de identificare încadrat într-o nouă categorie creată special pentru evidența informatizată a acestor persoane, cu codul 426, denumită „Cetățeni străini sau apatrizi aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina, care intră în România și nu solicită o formă de protecție, conform legii nr.122/2006 și care nu sunt beneficiari ai Convenției ratificată prin Decretul nr.165/ 1961.” Valabilitatea calitatii de asigurat va fi până la 31.12.2022.

Angajatii CAS Suceava vor trimite furnizorului de servicii medicale Codul (cel de la CNP) și CID-ul persoanei.

„Începand de astazi, 04 martie 2022, la nivelul CAS Suceava va fi asigurat personalul necesar în program de lucru prelungit (luni-duminică, 08:00 – 20:00) pentru procesarea documentelor transmise de către furnizorii cu care suntem în relație contractuală și atribuirea numărului unic de identificare persoanelor mai sus menționate, astfel încât furnizorii să poată acorda serviciile medicale atunci când sunt solicitate de către cetățenii străini sau apatrizii din Ucraina”, a declarat Cristi Bleorțu, directorul Casei de Asigurari de Sănătate Suceava. (O.S.)

Vezi si

Peste 100 de amenzi aplicate de polițiști în cadrul unei razii în Vatra Dornei. Doi bărbați, reținuți pentru comiterea unor furturi

Miercuri, 8 februarie, între orele 07.00-14.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o …