Monday , January 17 2022

Rădăuțeanul care și-a omorât în bătaie mama pentru că ar fi divorțat din cauza ei a fost trimis în judecată

Un bărbat de 48 de ani, din Rădăuți, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a omorât-o în bătaie pe mama sa, după ce i-a reproșat că a divorțat din cauza ei. Criminalul a fost trimis în judecată de procurorii suceveni

omor darmanesti

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Gabriel Petrovici, de 48 de ani, din municipiul Rădăuți, ­cer­cetat în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în ­fa­milie raportat la infracțiunea de omor.

Anchetatorii au stabilit că inculpatul Gabriel Petrovici era fiul victimei M.B.D., de 68 de ani și locuia împreună cu aceasta în municipiul Rădăuți. La data de 5 decembrie 2017, Petrovici s-a întâlnit cu fosta sa soție, cu care a purtat mai multe discuții, reproșându-i acesteia că ar avea inclusiv o relație cu numitul J.I.S..

Supărat de această discuție cu fosta soție, inculpatul s-a întâlnit în cursul după-amiezii, pe la orele 16.00 – 17.00, cu Ionel Doboș, cei doi mergând pe la mai multe localuri din municipiul Rădăuți și orașul Siret, au consumat băuturi alcoolice în Rădăuți, au cumpărat băuturi alcoolice de la un magazin, iar în continuare au mers în casa unde Petrovici locuia cu mama sa – în jurul orei 23.00 – și au început să consume băutura.

Inculpatul a continuat convorbirile telefonice cu fosta soție și totodată l-a invitat telefonic în locuință pe J.I.S.. La scurt timp, această persoană a ajuns la domiciliul lui Petrovici, care, pe fondul geloziei, a început să-i reproșeze că are relații cu fosta soție. În această dispută a intervenit Ionel Doboș, care a reușit să-l tempereze pe inculpat, după care J.I.S. a plecat din casa respectivă.

Aflată la rândul său în bucătăria locuinței, mama lui Gabriel Petrovici i-a cerut fiului ei să se liniștească, însă acesta, foarte nervos și totodată sub influența alcoolului, i-a reproșat femeii că din cauza ei a divorțat, după care i-a smuls ochelarii de pe față, le-a rupt rama, a luat medicamentele bătrânei și le-a aruncat. În continuare, agresorul a prins-o de păr pe victimă, apoi de haine, a târât-o spre dormitorul acesteia, continuând să-i reproșeze că „l-a divorțat”. În cameră inculpatul i-a aplicat mamei sale mai multe lovituri pe aproape tot corpul.

Gabriel Petrovici a revenit în bucătărie după circa 30 de minute – acesta este de fapt intervalul de timp în care autorul a lovit-o pe mama sa, în camera acesteia. Ulterior, atât martorul cât și inculpatul au continuat să consume băuturi alcoolice, după care au adormit.

Ionel Doboș a dormit în bucătărie, iar la un moment dat, Petrovici l-a trezit spunându-i că mama sa a murit. Inculpatul a refuzat să anunțe poliția, ­prefe­rând însă să strângă diverse lucruri împrăștiate prin casă și totodată să spele urmele de sânge din locuință.

Martorul Ionel Doboș l-a contactat telefonic pe fratele său și i-a cerut să vină la locuința lui Petrovici, această persoană ajungând acolo după câteva minute. Constatând la rândul său că femeia este moartă, observând urmele de violență de pe corpul acesteia, precum și sângele de pe podele, i-a solicitat la rândul său inculpatului să anunțe poliția, însă acesta a ignorat și această solicitare, ocupându-se în continuare de ștergerea urmelor agresiunii.

Martorul D.C. s-a deplasat la sediul Poliției municipiului Rădăuți și a anunțat fapta, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj.

Conform concluziilor medicului legist din cadrul Cabinetului de Medicină Legală Rădăuți cuprinse în raportul de autopsie, moartea victimei a fost concurențial violentă și s-a datorat asfixiei mecanice prin sugrumare și posibil compresie toracică și concomitent leziunilor meningo-cerebrale (hemoragie masivă subdurală cu compresie cerebrală secundară, edem cerebral, contuzie și dilace­rare pontină și de pedunculi cerebrali) prin lovire cu și de corpuri dure, care se constituie ca factori concurențiali în producerea decesului. Analizele toxicolo­gice au stabilit că victima nu a consumat băuturi alcoolice anterior decesului.

Dosarul a fost înaintat spre soluționare Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. (Dănuț ZUZEAC)

 

Vezi si

Un puștan de 17 ani, beat, a ajuns la spital după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod 

În data de 16 ianuarie, în jurul orei 2.30, un tânăr de 17 ani, în …