Wednesday , December 7 2022

Rădăuţean, implicat într-un accident mortal în judeţul Sălaj

Un bărbat din Rădăuţi a lovit cu maşina o femeie de 73 de ani, care a traversat neregulamentar strada. In urma impactului, bătrâna a decedat, ambulanţa ajungând la faţa locului la aproape o oră de la sesizarea prin 112

accident


O bătrână de 73 de ani, din localitatea Ileanda, judeţul Sălaj, a decedat marţi seara în localitatea Glod, din acelaşi judeţ, unde a mers cu autobuzul în vizită la fiica sa. Tragicul incident s-a produs în momentul în care femeia a coborât din autobuz şi a traversat strada fără să se asigure, fiind lovită în plin de o autoutilitară condusă de un bărbat din municipiul Rădăuţi. Chiar dacă oamenii au sunat imediat la 112, nicio ambulanţă din judeţul Sălaj nu a ajuns la faţa locului pentru că nu exista niciun echipaj cu medic disponibil. Cei de la dispeceratul 112 Sălaj au cerut ajutorul celor din judeţul Cluj abia după 20 de minute de la apelul primit. Un echipaj SMURD de la Dej şi o ambulanţă de la Gherla s-au pornit spre locul accidentului, după circa 45 de kilometri, medicii gherleni nereuşind să o salveze pe bătrână.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, Tincuţa Dumuţa, a precizat că accidentul s-a petrecut la ora 19.06, când Costel B., de 46 de ani, din Rădăuţi, judeţul Suceava, a condus o autoutilitară pe DN 1C, în localitatea Glod pe o porţiune de drum în aliniament, a acroşat-o pe Cornelia P., de 73 de ani, din Ileanda, care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure şi nu purta îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante. In urma impactului, femeia a decedat. Rădăuţeanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Primul apel la 112 a fost înregistrat la ora 19.08. Cum pompierii din Ileanda dispun de un echipaj SMURD, cei de la dispeceratul Sălaj sperau ca aceştia să ajungă la locul accidentului. Grav este faptul că ei nu au ştiut că autosanitara este defectă, precum şi că Ambulanţa Sălaj nu are un alt echipaj în zonă. Dispecerii Ambulanţei Sălaj au cerut ajutorul celor din judeţul Cluj abia după 17 minute de la primul apel la 112. La ora 19.25, Ambulanţa Gherla şi echipajul SMURD Dej au fost trimişi în Sălaj pentru a interveni la accidentul petrecut în judeţul vecin. Ambulanţa SMURD Dej a ajuns la faţa locului în jurul orei 20.00, începând de urgenţă manevrele de resuscitare. Chiar dacă au încercat mai bine de o oră să o resusciteze pe bătrână, medicii au trebuit să constatate decesul. Oamenii erau revoltaţi pentru că pe lângă faptul că ambulanţa a întârziat aproape o oră, nici poliţiştii nu au ajuns foarte rapid la accident, ei făcându-şi apariţia la 35 de minute de la sesizarea prin 112. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

LUNGU: A fost finalizat proiectul de aducțiune a gazului metan la 30 de străzi din oraș

Miercuri, începând cu ora 11:00, au fost alimentate cu gaz metan străzile din cartierul Tineretului. …