Monday , January 30 2023

Putna – la un simplu filtru făcut de poliție au fost depistate, în cascadă, trei transporturi de lemn de foc fără acte

Joi, 17 martie, la ora 16.45, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești  au oprit pentru control pe DN2H, pe raza comunei Putna, o autoutilitară Mercedes-Benz Sprinter, condusă de R. C., de 37 ani, din Vicovu de Sus, ce transporta material lemnos, (lemn de foc-molid). În urma verificărilor efectuate în SUMAL 2 s-a stabilit faptul că nu șoferul nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos.

În timp ce efectuau verificări privind actele transportului efectuat de R.C.,  polițiștii au oprit pentru control o altă dubă Mercedes-Benz Sprinter, condusă de C. A., de 20 ani, din Putna. Și această mașină transporta  lemn foc (molid) și nici pentru această încărcătură nu exista aviz de însoțire a materialului lemnos, conform reglementărilor legale.

În timp ce efectuau verificări cu privire la proveniența celui de-al doilea transport de material lemnos, polițiștii au oprit pentru control și o utilitară Ford Transit, condusă de C. V. – G., de 48 ani, din Putna. Și în acest caz a fost vorba tot despre un transport de lemn de foc (fag) care, de asemenea, nu avea acte de proveniență.

Polițiștii au solicitat sprijinul unui pădurar din cadrul Ocolului Silvic Putna, în vederea inventarierii transporturilor de material lemnos. Toate cele trei mașini au fost duse la Atelierul de Prelucrare a Lemnului a Ocolului Silvic Putna, unde în urma inventarierii, s-a constatat că în prima dubă se aflau 1,25 metri cubi lemn foc molid, în cea de-a doua 2,128 mc lemn foc molid, iar în cea de-a treia 0,65 mc lemn foc fag. Pentru niciunul dintre transporturi nu există aviz de însoțire conform reglementărilor legale.

Toți cei trei șoferi au fost amendați, iar lemnul găsit în maăinile lor a fost confiscat.

Vezi si

Aeroportul Suceava, locul doi într-un top european, din punct de vedere al creșterii procentuale a numărului de pasageri

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat sâmbătă, 28 ianuarie 2023, că, într-un clasament …