Sunday , February 5 2023

PSD a caştigat Primăria Iacobeni. Candidatul PNL a obtinut cele mai multe voturi la Siminicea

Duminică, 11 iunie 2017,  în comunele sucevene Iacobeni și Siminicea s-au organizat alegeri pentru ocuparea funcției  de primar.

Maxim Iacobenitn
Viorel Maxim, noul primar din Iacobeni

Alegerile parțiale de duminică au reașezat polii politici în județul Suceava. In sensul că la Iacobeni, unde vreme de mai mulți ani funcția de primar a fost adjudecată de Angelica Fădor, reprezentantă a Partidului Național Liberal, din toamnă devenită  parlamentar – deputat, alegerile au fost câștigate de un mai tânăr om politic, reprezentant al  PSD, un inginer silvic în vârstă de 29 de ani, pe nume Viorel Maxim, angajat al Ocolului Silvic Iacobeni, ce a fost condus anterior de către deputatul PSD în funcție, inginerul silvic Eugen Havrici. De partea cealaltă, la Siminicea, funcția de primar a fost adjudecată de liberalul Vasile Clim care a deținut anterior și funcția de primar interimar după ce primarul ales din partea PSD, Sergiu Pașniciuc și-a dat demisia din motive personale.  Procentual, Vasile Clim a obținut la Siminicea  66,54 % din voturi  iar PSD prin Viorel Maxim  a obținut la Iacobeni  58,07% din voturile exprimate de votanții din comună.

In acest fel, Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal au reușit la Suceava să facă un fel de inversiune a polilor de putere. Locul lăsat liber în zona de munte după ce fosta primăriță de Iacobeni Angelica Fădor a aspirat la o treaptă politică superioară, nu a putut fi suplinită de un contracandidat liberal care să recâștige încrederea electoratului din Iacobeni. De cealaltă parte, la Siminicea, pentru prima dată în istoria recentă a localității, primarul. este un liberal. pe aceste considerente putem aprecia că nu mai funcționează nicicum previziunile ce arătau că în județul Suceava la munte câștigă liberalii iar la șes social democrații.  (Neculai ROSCA)

Clim - siminiceatn
Vasile Clim a fost ales primar la Siminicea

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din județ. Recomandări ale polițiștilor pentru șoferi

Prefectura Suceava a informat, duminică dimineață, că Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele …