Friday , April 26 2024

Proiectul USV privind realizarea unui laborator pentru identificarea falsificării alimentelor, locul 2 în competiţia naţională pentru obținerea de fonduri europene prin Clustere de inovare

Proiectul, în valoare totală de 4,1 milioane de lei, din care 2,6 milioane de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă, își propune realizarea la Salcea, în cadrul Parcului Industrial ”Bucovina”, a unui Laborator de cercetare interdisciplinară pentru analiza calităţii, siguranţei şi identificarea falsificării alimentelor.

Proiectul care își propune dezvoltarea unui Laborator de cercetare interdisciplinară pentru analiza calităţii, siguranţei şi identificarea falsificării alimentelor în cadrul Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoşani s-a clasat pe locul 2 în competiţia naţională din fonduri europene pentru Clustere de inovare, la egalitate de punctaj cu proiectul situat pe primul loc.

”Proiectul BIO SAFE LAB, depus în numele Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoşani, s-a clasat pe locul 2 în competiţia naţională din fonduri europene pentru Clustere de inovare, la egalitate de punctaj (93 de puncte) cu proiectul situat pe primul loc. Proiectul cu o valoare totală de 4,1 milioane de lei, din care 2,6 milioane de lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă, îşi propune dezvoltarea unui Laborator de cercetare interdisciplinară pentru analiza calităţii, siguranţei şi identificarea falsificării alimentelor în cadrul Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoşani, conținând 74 echipamente de cercetare-dezvoltare și 20 echipamente IT și comunicații grupate în 3 componente: cercetare microbiologică, cercetare fizico-chimică și cercetare în biologie moleculară și analize genetice”, a informat prorectorul USV, prof. Mihai Dimian (foto). Investiția propusă se va realiza în localitatea Salcea, în cadrul SC Parcuri Industriale Bucovina SA, județul Suceava.

Acesta este primul proiect depus în cadrul clusterului regional inovativ de bioeconomie, iar obiectivele sale sunt dezvoltarea infrastructurii de cercetare a clusterului prin crearea unui laborator de cercetare interdisciplinară în Bioeconomie cu 3 componente: cercetare microbiologică, cercetare fizico-chimică și cercetare în biologie moleculară și analize genetice și diversificarea ofertei de servicii prestate la nivelul clusterului prin servicii specifice de laborator destinate agenților economici din domeniul agro-alimentar ce activează în arealul Suceava-Botoșani în vederea creșterii calității produselor alimentare testate în laborator și îmbunătățirea parametrilor calitativi ai acestora cu efect asupra optimizării nutriționale a acestora și creșterii calității vieții.

Laboratorul va fi realizat cu fonduri europene în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritara 1 – Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CD) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor. (O. N.)

Vezi si

Elevii Teodor Cârloanță și Marian Nicolay Ionescu, în lotul lărgit pentru Olimpiada Internațională de Biologie din Kazahstan

Marian Nicolay Ionescu a obținut Mențiune acordată de Ministerul Educației și elevii Teodor Cârloanță, Amalia …