Wednesday , February 8 2023

Programul mocăniței de la Moldovița în sezonul de iarnă

Mocănița Hu­țulca, una in atracțiile turistice ale comunei Moldovița, a stabilit un program de funcționare pe sezonul de iarnă. Odată cu sărbătorile de iarnă, comuna Moldovița capătă tot mai multă căutare printre iubitorii destinațiilor turistice din zona montană a Bucovinei și nu numai.

Fiind foarte căutată de turiști – asta și datorită traseului de un pitoresc deosebit – mocănița funcționează după un program adaptat la cerințele anticipate pentru publicul care vine în preajma sărbătorilor de iarnă să petreacă în Bucovina. În Luna noiembrie, mai întâi va fi doar „program de weekend” pentru ca în intervalul 23 noiembrie – 1 decembrie mocănița să circule zilnic pe traseul din centrul comunei până spre halta din capătul satului Argel, de-a lungul râului Moldovița.

Vor urma două săptămâni în care circulația mocăniței va fi doar în weekend – 6 – 8 decembrie și, respectiv, 14 – 15 decembrie – pentru ca mai apoi să fie program de funcționare zilnic începând din 21 decembrie până în 12 ianuarie 2020. După această dată, până la final de februarie, mocănița va circula doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de două ori. Prețul unui bilet este de 35 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii între 6 și 16 ani, în timp ce copiii mici circulă gratuit. De asemenea, turiștii trebuie să știe că o călătorie durează aproximativ 3 ore. (D.P.)

 

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …