Friday , May 24 2024

Profesorul universitar Maria Payeras Grau va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea USV

Universitatea - martie 2015 [800x600]

Festivitatea de decernare va avea loc luni, 30 martie 2015, începând cu ora 14:00, în Aula din corpul E al Universităţii “Stefan cel Mare”. Maria Payeras Grau este autoare a şase monografii, a peste 150 de articole publicate în reviste de specialitate naţionale şi internaţionale şi coordonatoare a nouă volume de eseuri academice şi de antologii poetice, precum şi a unei ediţii critice u din anul 2004, Maria Payeras Grau este responsabila unui acord Erasmus stabilit între Facultatea de Litere şi Stiinţe ale Comunicării de la USV şi Facultatea de Filosofie şi Litere de la UIB

Luni, 30 martie 2015, începând cu ora 14:00, în Aula din corpul E al Universităţii “Stefan cel Mare” va avea loc festivitatea de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa profesorului univ. dr. Maria Payeras Grau, de la Universitatea din Insulele Baleare (UIB), Palma de Mallorca. Comisia de acordare atitlului de DHC este prezidată de rectorul Universităţii “Stefan cel Mare” din Suceava, şi compusă din următorii membri: prorectorii USV Mircea A. Diaconu, şi Stefan Purici, preşedintele Senatului USV Liviu Popescu, prof. univ. dr.Francisco José Díaz de Castro, Universitatea din Insulele Baleare, Palma de Mallorca, Spania, directorul Bibliotecii din cadrul USV Rodica Nagy şi decanul Facultăţii de Litere şi Stiinţe ale Comunicării din cadrul USV Luminiţa-Elena Turcu.
Maria Payeras Grau s-a născut la data de 18 iulie 1959 la Inca, Mallorca, Insulele Baleare. Este autoare a şase monografii, a peste 150 de articole publicate în reviste de specialitate naţionale (Revista Universităţii din Murcia) şi internaţionale (în Elveţia, Franţa, Italia, România, Argentina, Brazilia, Statele Unite ale Americii) şi coordonatoare a nouă volume de eseuri academice şi de antologii poetice, precum şi a unei ediţii critice. Din septembrie 1982 până în octombrie 1983, Maria Payeras Grau şi-a desfăşurat activitatea didactică la Trent University din Canada, iar din 1983 până în prezent, predă la Universitatea din Insulele Baleare, Spania, în cadrul Facultăţii de Filosofie şi Litere.
La Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava, Maria Payeras Grau a susţinut conferinţe în anul 2007 (Poezia creată de femei în literatura spaniolă) şi în anul 2011 (Curs de poezie spaniolă: Poeţii generaţiei cincizeci), prelegeri în cadrul Scolii de Vară organizate la Suceava în perioada 9-19 iulie 2007, şi de asemenea a participat la diverse alte ma-nifestări, precum Colocviul Internaţional “Omul şi mitul” sau Conferinţa Internaţională “Critical Discourse and Linguistic Variation: European Perspectives”. Din anul 2004, Maria Payeras Grau este responsabila unui acord Erasmus stabilit între Facultatea de Litere şi Stiinţe ale Comunicării de la USV şi Facultatea de Filosofie şi Litere de la UIB, acord ce a oferit oportunitatea ca peste 20 de studenţi suceveni să urmeze cursuri la Universitatea din Insulele Baleare, unde tematica a fost planificată sub directa ei coordonare.
Sprijinul, atenţia şi interesul pe care María Payeras Grau le acordă instituţiei universitare sucevene sunt convingătoare şi au condus în timp la rezultate deosebite, atât pentru studenţi, cât şi pentru cadre didactice din USV.

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …