Thursday , February 9 2023

Profesorii și elevii care creează resurse educaționale în format digital se pot înscrie la concursul Digitaliada

Concursul Digitaliada a ajuns la a șasea ediție, iar înscrierile se desfășoară în perioada 15 noiembrie 2021 – 21 ianuarie 2022, pe www.digitaliada.ro. Profesori și elevi peste 14 ani, care creează resurse educaționale în format digital au șansa să câștige echipamente electronice și IT, în valoare de aproximativ 8.900 de euro. Participanții trebuie să își creeze un cont de utilizator, să completeze un formular și să încarce pe platformă materialul/materialele create. Resursele înscrise în concurs vor fi evaluate de o comisie de experți în educație și conținut digital, iar câștigătorii vor fi anunțați până în data de 31 martie 2022.

În fiecare an, sute de concurenți din toată țara se înscriu la această competiție. Toate proiectele înscrise în concurs sunt validate de experți educaționali, iar materialele finaliste sunt evaluate de un juriu, dar și de o comisie a elevilor, care acordă premiul de popularitate. La ediția din 2021, câștigătorul premiului de popularitate a fost proiectul ”Lecții Biologie și Chimie pentru Gimnaziu”, creat de profesorul de biologie și chimie Florin Viu, de la școala Gimnazială ”Nicolae Stoleru” din comuna Baia. Premiul său a constat într-o tabletă grafică, în valoare de aproximativ 500 de euro.

Proiectele câștigătoare sunt atribuite, de regulă, domeniilor Limba și literatura română, matematică, geografie, chimie și educație muzicală. Concursul Digitaliada se desfășoară pe 6 categorii: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică, Alte materiale educaționale, Categoria Elevi 14-17 ani și Categoria Popularitate – premiu acordat de elevi. În cadrul fiecărei categorii, este premiat câte un material pentru învățământul primar și unul pentru învățământul gimnazial. Toate materialele înscrise pe www.digitaliada.ro sunt gratuite și pot fi folosite de toți profesorii, elevii și părinții în căutare de resurse educaționale digitale.

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. (O. NUȚU)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …