Friday , October 7 2022

Prioritățile pe termen scurt ale noii conduceri interimare a SJU

Cadrele medicale sunt la locul de muncă în proporție de puțin peste 50% iar un medic epidemiolog pentru permanenta monitorizare la fluxurile de intrare/ieșire COVID-19 este încă este un „deziderat”. La data de 4 mai, SJU mai avea – pentru pacienți COVID-19 – o capacitate disponibilă de 80 de locuri, fiind necesară o construcție modulară a compartimentului ATI la Secția de Boli Infecțioase

Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, dr. Anatolii Buzdugan, a prezentat prioritățile pe termen scurt ale conducerii interimare.

Prima este asigurarea resursei umane de specialitate prin aducerea cadrelor medicale vindecate în activitate, în acest moment fiind asigurată prezența la spital a 50% din medici, 60% din asistentele medicale și 50% din infirmiere.

Cea de-a doua ar fi, conform unei informări transmise de Prefectura Suceava după o ședință de lucru care a avut loc luni, 4 mai, asigurarea unui medic epidemiolog având în vedere că fluxurile de intrare/ ieșire COVID 19 sunt foarte aglomerate și necesită o permanentă monitorizare, o măsură temporar aplicată fiind aceea de decalare a programului. „Dr. Anatolii Buzdugan a insistat pe necesitatea de a se degreva ambulatoriul de specialitate pentru a putea prelua și alte patologii, pentru acest lucru fiind necesare circuite de acces separate din construcții modulare, proiect conceput și prezentat de secretarul de stat Paul Ionel Oprea”, se arată în sursa citată.

A treia prioritate pe termen scurt este asigurarea, tot printr-o construcție modulară a compartimentului ATI la Secția de Boli Infecțioase. „Conform managerului interimar al Spitalului Județean de Urgență Suceava, realizarea acestor investiții ar permite o scurtare a perioadei de reintrare în normalitate a activității unității medicale”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Suceava.

Managerul interimar al SJU a comunicat că unitatea medicală are – la data de 4 mai – o capacitate disponibilă de 80 de locuri pentru pacienți COVID 19. Conform informării transmise de Prefectura Suceava, opinia dr. Anatolii Buzdugan este că măsura de internare a cazurilor asimptomatice a fost una benefică deoarece cu un minim tratament aceștia au fost vindecați.

Totodată, prefectul Alexandru Moldovan, a solicitat reprezentanților Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, să invite la ședințele Consiliului de Administrație, în care se dezbat probleme de strategie, organizare și funcționare a spitalului, reprezentații structurilor teritoriale ale Colegiului Medicilor și Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali, acestea constituind măsuri absolut necesare și obligatorii pentru asigurarea unui climat necesar îmbunătățirii activității spitalului, în concordanță cu nevoile de servicii medicale ale populației. (D.P.)

Vezi si

2.500 de mașini mai vechi de 15 ani din municipiul Suceava vor fi casate prin “Rabla Local” 

Conform noilor prevederi ale legii, persoanele fizice care vor casa o mașină mai veche de …