Sunday , October 2 2022

Primul eveniment ”Plimbă-te cu medicul” (Walk with a Doc) din România, a avut loc la Fălticeni

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Fălticeni, ajutate de studenți la medicină, încearcă să conștientizeze populația despre importanța mișcării. Următorul eveniment de acest gen va avea loc pe data 10 septembrie.

Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Fălticeni au organizat primul eveniment ”Walk with a Doc – Plimbă-te cu medicul” din România iar fălticenenii au răspuns într-un număr destul de mare. Evenimente de acest gen au tradiție în Europa și America, prima data fiind organizat în Ohio de către medicul cardiolog David Sabgir. Văzând că oamenii fac tot mai puțină mișcare, acesta și-a invitat pacienții la o plimbare prin parc, într-o sâmbătă dimineață, iar de atunci a devenit o tradiție în țările civilizate. Cadrele medicale invită pacienții la mișcare, timp în care răspund și diferitelor întrebări.

Medici, asistenți și voluntari din Fălticeni s-au întâlnit sâmbătă dimineață, cu cei dormici de mișcare, în fața unității spitalicești, unde a avut loc și o sesiune de încălzire, după care au plecat într-o plimbare alertă spre Parcul Nada Florilor. Aici au mai avut loc o serie de excerciții fizice.

La final, participanții au primit o diplomă de participare, o gustare sănătoasă și răcoritoare naturale.

”În timpul sesiunilor “Walk with a Doc – Plimbă-te cu Medicul”, oameni de toate vârstele, cu sau fară prea multă condiție fizică, se vor bucura de aceste evenimente gratuite care se vor organiza cu regularitate. Se începe cu o mică discuție despre o temă de sănătate susținută de un medic iar apoi, participanții se vor bucura de o plimbare plăcută, adaptată în funcție de ritmul fiecăruia. Participanții sunt încurajați să pună întrebări legate de sănătate și să socializeze cu ceilalți colegi, într-o atmosferă relaxată și prietenoasă. De ce tocmai plimbatul? Pentru că mersul este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face pentru sănătatea noastră. E benefic pentru inimă, oase, plămâni, mușchi, articulații și ajută chiar și la prevenția cancerului și a altor patologii cronice”, a explicat medicul Emanuela Mercone Huțanu.

Astfel, primul eveniment “Walk with a Doc- Plimbă-te cu medicul” din România, a avut loc la Fălticeni pe 6 August și a fost o experiență minunată atât pentru organziatori cât și pentru participanți, fiind anunțată deja data când va avea loc următorul eveniment de acest gen. ”Alături de studenții de la medicină, împreună cu doamna profesor Lungu am reușit să transmitem un mesaj important comunității: sportul este medicament! Mulțumesc tuturor participanților și ne vedem curând, la următorul eveniment WWD, pe 10 Septembrie, același loc de întălnire, în fața spitalului), același traseu, destinația: Parcul Nada Florilor Fălticeni”, a completat medicul Emanuela Mercone Huțanu. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Foresta s-a desprins în fruntea clasamentului după victoria cu CSM Bacău. Șomuz s-a impus în derbyul de la Rădăuți

Foresta s-a desprins la cinci puncte în fruntea clasamentului Seriei I a Ligii a III-a, …