Wednesday , April 7 2021

Primii pacienți oncologici au fost evaluați în cadrul Laboratorului de Medicină Nucleară de la Spitalul Județean Suceava

Costurile au fost acoperite de unitatea spitalicească suceveană. In prezent se pregătește documentația pentru a intra în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate

  Conducerea Spitalului Județean Suceava, prin vocea managerului Alexandru Calancea, a anunțat că au fost evaluați primii pacienți, în cadrul Laboratorului de Medicină Nucleară.

Este vorba despre șase pacienți oncologici care sunt monitorizați de medicii de la secția de Oncologie a spitalului sucevean. Evaluarea acestora a contituit și training pentru specialiștii laboratorului, sub atenta supraveghere a specialistului grec în Educație Clinică și Imagistică Moleculară, Andreas Stratis.

”La data de 23.02.2021, s-a finalizat a doua parte a trainingului destinat utilizării dispozitivului medical PET/CT, eveniment la care au participat toţi membrii Laboratorului de Medicină Nucleară, sub supravegherea trainerului grec Andreas Stratis – specialist în Educaţie Clinică şi Imagistică Moleculară, din partea General Electric Healthcare, cu participarea inginerului de service din partea General Electric, cât şi a echipei de training din partea Canberra S.R.L. (în relaţie cu utilizarea dispozitivului de fracţionare a dozelor de FDG – KARL 100). În cadrul acestui eveniment, s-au realizat șase proceduri PET/CT în condiţii optime pentru pacienţii oncologici urmăriţi în cadrul secţiei oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfântul loan cel Nou” Suceava şi care se aflau pe listele de aşteptare în programul de monitorizare PET/CT. Prin realizarea acestor examinări în laboratorul nostru, s-a urgentat evaluarea acestor pacienţi permiţând luarea rapidă a unei decizii terapeutice optime”, a explicat medicul cardiolog Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.

Tot în cadrul acestui eveniment, au fost examinați și trei pacienți diagnosticați cu cancer osos.  ”În data de 24.02.2021, s-a finalizat, de asemenea, trainingul pentru dispozitivul SPECT/CT la care a participat aceeaşi echipă, realizându-se trei examinări scintigrafice osoase pentru pacienţi monitorizaţi în cadrul secţiei oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sfântul loan cel Nou” Suceava. Aceste explorări s-au efectuat fără costuri din partea pacienţilor, doar prin susţinerea financiară a ordonatorului principal de credite -Consiliul Judeţean Suceava care a asigurat şi dotarea laboratorului cu toate mijloacele necesare realizării în bune condiţii a examinărilor în cadrul trainingurilor mai sus menţionate, în momentul actual conducerea unităţii împreună cu coordonatorul laboratorului fiind în plin proces de întocmire a documentaţiei necesare pentru a se deconta costurile viitoarelor investigaţii prin CNAS şi prin programele naţionale de sănătate existente”, a completat managerul Alexandru Calancea. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Președintele Academiei Române: Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, o adevărată universitate creştin-ortodoxă (FOTO-VIDEO)

Mănăstirea Voroneţ a fost, pentru istoria românilor, mai ales a celor de la sud şi …