Thursday , February 2 2023

Primele ninsori din zona montană a județului Suceava

Duminică dimineață, turiștii care s-au cazat la una din unitățile de profil din masivul Rarău au avut plăcuta surpriză să vadă prima ninsoare din acest sezon rece. O imagine a fost postată pe contul de facebook al Hotelului Alpin situat aproape de vârful Rarău.

18 octombrie 2020

Nu a fost o ninsoare foarte abundentă, dar a fost suficient încât să se depună pe cetina coniferelor din jur și în preajma hotelului. Imaginea a fost distribuită și pe alte conturi de promovare a Bucovinei iar comentariile pozitive nu au întârziat să apară. Iubitorii împătimiți ai muntelui chiar au postat, într-un mod oarecum nostalgic, o imagine din aceeași dată, dar de cu un an în urmă în care încă zăpada nu ajunsese pe Rarău.

18 octombrie 2019

Cu o zi mai devreme, datorită faptului că temperaturile cu precădere în zona montană a județului Suceava au scăzut considerabil, pe alocuri coborât grade Celsius, ninsoarea s-a abătut în nodul județului. Astfel, în satul Falcău din comuna Brodina „rânduiala păcii în cuibarul de cetini” a venit atunci când „s-au argintat tâmplelele muntelui şi fumul a prins a se-nălţa spre cer”, după cum a postat o doamnă pe un cont de profil adăugând o fotografie sugestivă.

De altfel, nu sunt singurele locații, din câte se pare, unde s-a abătut ninsoarea în acest weekend. Pe o parte din zona Călimanilor de asemenea a nins, aici de altfel fiind destul de predictibil deoarece rare au fost situațiile când în Călimani – mai ales la altitudini mari, peste 1400-1500 metri – nu a nins în octombrie. (D.P.)

secretarasite

Vezi si

Ministrul Mediului: ”Vom porni programul «Rabla local» în luna martie”. La Suceava, anul trecut, Primăria estima aproximativ 2.500 de beneficiari

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat joi, la Bistriţa, că programul “Rabla …