Saturday , April 20 2024

 Primarul Sucevei își cere scuze pentru întreruperea furnizării apei calde

În conferința de presă de miercuri, 18 mai, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, și-a cerut scuze sucevenilor pentru disconfortul pe care l-a produs întreruperea începând de luni a furnizării apei calde menajere în sistem centralizat.

Edilul a explicat din nou care au fost motivele pentru această măsură. Precizăm că operatorul serviciilor de transport, distribuție și furnizare al agentului termic Thermonet SRL Suceava a anunțat, de joia trecută, că începând cu seara zilei de duminică, 15 mai, până în data de 21 mai, serviciul de furnizare a apei calde menajere va fi sistat pe în mai multe cartiere din municipiul Suceava pentru lucrări de deviere a unor conducte. Sucevenii care locuiesc în cartierul Burdujeni nu au fost afectați de această măsură.

„În primul rând încep cu niște scuze față de suceverni în ceea ce privește asigurarea apei calde în oraș. Sigur, este o problemă obiectivă, de forță majoră: vrem să terminăm, așa cum am spus, ruta alternativă Suceava – Botoșani până la 30 iunie, iar acest lucru impune și înlocuirea conductelor de termoficare. Lucrarea s-a făcut, mai trebuie făcute unele racorduri și tăiate din vechile conducte”, este declarația cu care și-a început primarul Sucevei conferința de presă de miercuri, 18 mai.

Pe de altă parte, primarul Sucevei crede că lucrarea va fi finalizată la termenul propus și anunțat. Ion Lungu a spus că sunt speranțe ca până sâmbătă dimineață să revină apa caldă la apartamentele racordate la sistemul centralizat de termoficare. „În această seară am angajamentul formațiilor de lucru de la Thermonet că vor finaliza lucrarea din punct de vedere termomecanic și vor trece la umplerea circuitelor. Sper ca sâmbătă dimineață să avem din nou apă caldă în oraș”, a declarat Ion Lungu.

Primarul Sucevei a insistat însă și pe aspectul că a fost o lucrare necesară și care trebuie făcută încă de la începutul lunii mai, numai că s-a decis amânarea acesteia din cauza capriciilor vremii care au determinat prelungirea perioadei de furnizare a căldurii în sistem centralizat și în prima parte a lunii mai. (D.P.)

Vezi si

Bucură-te de „Egg-straordinary Easter”, la Iulius Mall Suceava!

Poți câștiga un voucher de 1.000 de euro la ABAU – metal decor –, un …