Wednesday , May 22 2024

Primarul Lungu speră ca pe 1 mai să fie dat în folosință Ştrandul de la Ițcani 

Lucrările la Ştrandul Ițcani au fost fina­lizate. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului Suceava, Ion Lungu în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc miercuri dimineață.  Ion Lungu a spus că dotările necesare au fost aduse și sunt depozitate acolo, practic la acest capitol mai este câte ceva de lucru deoarece e­lementele cu care trebuie dotat ștrandul și care nu au fost încorporate în elementele construcției vor fi puse pe poziții, în vederea dării în folosință.

„Sper ca săptămâna viitoare constructorul să facă probele de etanșeitate, pentru că până acum nu a fost posibil – nu avea unde să se scurgă apa. Acum avem canalizarea funcțională. În funcție de asta vom lua avizul de la DSP. Îmi doresc și îmi propun ca pe 1 Mai să deschidem ștrandul Ițcani”, a spus Ion Lungu, precizând că, în cursul zilei de miercuri, este organizat un comandament de lucru la ștrandul Ițcani, cu constructorii.

Ştrandul este pre­văzut cu trei bazine – unul mare pentru adulți (1250 de mp), un bazin pentru copii cu suprafață (420 de mp) și un bazin cu apă sărată (250 mp), toate cu apă încălzită. Inițial se dorea doar o modernizare a ștrandului vechi dar, în urma unei expertize, s-a ajuns la concluzia că este mai potrivită varianta unor lucrări de modernizare care au implicat demolarea vechilor bazine – la expertiză a rezultat că acestea nu mai prezentau siguranță în exploatare – construirea altora noi și de aici dotările moderne, care la rândul lor au angrenat lucrări și investiții suplimentare – canalizare nouă, panouri solare etc. (D.P.)

Vezi si

Flutur: ”Noi, liberalii, am scos din praf și din izolare Vatra Dornei”

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent din nou la Vatra Dornei, de data …