Thursday , February 9 2023

Primarul Lungu, discutii cu trei ministri la Bucuresti pentru parcul Sipote, biomasa pentru Bioenergy, noua Zona de Agrement si reabilitarea Curtii Domnesti

In cursul zilei de marti, 26 noiembrie, primarul Ion Lungu a avut la Guvern intalniri cu trei miniștri și un secretar de stat.
Astfel, primarul Sucevei a avut discutii cu ministrul Mediului, Costel Alexe, pe tema Hotărârii de Guvern pentru transferul pădurilor-parc și a recunoașterii lemnului de foc ca biomasă.

De asemenea, Ion Lungu s-a intalnit cu ministrul Dezvoltării Regionale, Ion Ștefan, referitor la semnarea contractelor de finanțare pe fonduri europene, în mod special contractul privind reabilitarea zonei urbane (zona agrement râul Suceava) si cu  ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, pe tema finanțării lucrărilor de reabilitare a Curții Domnești prin Institutul Național al Patrimoniului.
Ion Lungu a avut o intrevedere si cu Victor Opaschi, de la Secretariatul General al Guvernului, privind finanțarea a 14 clopote la proiectul Turnul Unirii de la biserica de lângă tribunal.

“Sunt convins că problemele ridicate își vor găsi rezolvarea ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut”, a declarat primarul Ion Lungu dupa intalnirile care au avut loc marti la Bucuresti. (O.S.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …