Saturday , December 3 2022

Primarul Ion Lungu anunță că vor fi emise pentru suceveni carduri de acces la transport, cultură, activități de recreere

Primarul Sucevei, Ion Lungu, participă zilele acestea, în orașul Sassari, din Sardina, Italia, la un proiect finanțat pe fonduri europene intitulat „Oraș accesibil pentru toți cetățenii”.

Ion Lungu a spus că acest proiect este din categoria Smart City – Oraș inteligent și prevedere implementarea de servicii și tehnologii inovatoare prin intermediul unui sistem de carduri pentru cetățeni. El a transmis, în cursul zilei de ieri, că la întâlnirea din Italia mai participă reprezentanții ai orașelor partenere în proiect și a nominalizat: Gijon-Spania, Clermont-Ferrand Franța, Antwerp-Belgia, Aveiro-Portugalia și Jurmala -Letonia. Potrivit edilului, unul din obiectivele proiectului respectiv este ca prin aceste carduri (de servicii și tehnologii inovatoare) sucevenii să aibă acces la mobilitate urbană, cultură, recreere. De asemenea, se urmărește și încurajarea participării generațiilor tinere, a persoanelor în vârstă, a persoanelor defavorizate la viata comunității; creșterea calității vieții în comunitatea locală și creșterea de facilități pentru turiști. „Este un proiect în domeniul digitalizării, care va fi util comunității.

De asemenea, am avut o întâlnirea cu conducerea orașului Sassari din Sardinia, ocazie cu care am stabilit relații de colaborare în domeniul cultural și turistic”, a declarat Ion Lungu. El a subliniat că municipalitatea continuă să implementeze în Suceava proiecte inteligente în folosul populației. (D.P.)

 

Vezi si

Șofer de TIR ucrainean, oprit la PTF Vicov pentru că nu avea permis de conducere corespunzător

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a …