Wednesday , February 8 2023

Primăria Suceava vrea să atragă finanțări europene de 128 de milioane de euro în perioada 2021 – 2027

Pentru intervalul 2021-2027, municipalitatea suceveană își propune să atragă 84,2 milioane de euro pe Programul Operațional Regional (POR) – o parte vor fi alocați direct, alții prin competiție – și 44 de milioane de euro pe Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Aceste lucruri se pot întâmpla numai dacă avem oameni, dacă avem capacitate și vă pot spune că la serviciul de proiecte europene avem opt oameni, din care doi în concediu de creștere a copilului, dar reiterez încă o dată că sunt persoane tinere care doresc să se implice și de aceea am reușit să detașăm din cadrul Primăriei patru persoane pentru a ajuta și a se implica mai mult în proiecte, plus alte două persoane care sunt angajate contractual și nu ne vom opri până la 20 de persoane ca să mărim acest  serviciu în așa fel încât proiectele europene să fie atrase pentru că este una din cele mai bune soluții pentru dezvoltarea municipiului Suceava.

În momentul de față nu avem spațiu pentru că suntem (serviciul de proiecte europene – n.r.) într-o singură încăpere, dar odată cu relocarea serviciului de stare civilă în centrul Sucevei, vom putea să detașăm și, de ce nu, dacă va fi cazul să și angajăm personal la proiecte europene pentru că este foarte important să aducem și specialiști. Unii învață din mers, dar alții sunt școliți pentru acest lucru”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi.

În cadrul conferinței de presă de miercuri, 17 februarie, viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a ținut să aprecieze activitatea desfășurată de angajații Serviciului proiecte europene și, mulțumindu-le pentru profesionalism și determinare, a prezentat o situație a realizărilor în precedentele exerciții financiare multianuale ale UE. Astfel, Lucian Harșovschi a arătat că în perioada 2007 – 2013 au fost atrase 22,4 milioane de euro de Primăria Suceava pe Programul Operațional Regional-POR, iar în perioada 2014-2020 suma proiectelor europene atrase de municipalitate a urcat la 46,6 milioane de euro. Viceprimarul a precizat că suma de 46,6 milioane de euro nu este cheltuită în totalitate pentru că sunt încă proiecte în derulare, obținute pe exercițiul financiar 2014-2020 și care pot fi cheltuite în următorii ani, aplicându-se regula „n+2”. (D.P.)

 

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …