Thursday , February 9 2023

Primăria Suceava va face lucrări de reabilitare a parcului Şipote înainte de a obține finanțarea europeană pentru amenajarea unei zone de agrement

Lucrările de reabilitare a Parcului Şipote vor fi demarate de Primăria Suceava imediat după ce va fi preluat. Primarul Ion Lungu a precizat că vor fi efectuate doar lucrări de amenajare, cât să îl poată repune în funcțiune. Asta deoarece în perspectivă se are în vedere accesarea de fonduri europene în ­ve­derea amenajării unei zone de agrement.

„Noi am început din această săptămână să facem reparații la aleile din Parcul Şipote. Am trimis specialiștii din Primărie să verifice instalațiile de iluminat să le reparăm, să le reabilităm. Asta într-o primă fază. Până vom depune proiectul european vrem să facem cât de cât funcționale aleile și iluminatul, acolo unde a fost înainte, să-l reabilităm și să-l punem în funcțiune”, a declarat primarul Ion Lungu în conferința săptămânală de presă de miercuri, 7 octombrie.

El a subliniat că până pe 22 octombrie Primăria va deveni proprietar de drept pe Parcul Şipote și Păduricea Zamca, precizând că acum se află în faza premergătoare semnării unui proces de predare primire a celor 143 de hectare pădure de la Garda Forestieră Suceava – nu de la Romsilva deoarece există un protocol în acest sens între Romsilva și Garda Forestieră. Abia după preluarea suprafețelor de pădure – fapt despre care edilul speră să poată fi concretizat în jurul datei de 15 octombrie – Primăria va continua și procedurile legate de obținera de fonduri europene pentru proiectul de amenajare a Parcului șipote. „Așa cum am promis după alegerile parlamentare vom face o dezbatere pentru tipul de proiect care va fi aplicat în Parcul șipote să-l pregătim pentru finanțare pe fonduri europene”, a ținut să precizeze Ion Lungu. (D.P.)

secretarasite

Vezi si

Impact puternic între două autocamioane, la Argestru. Unul dintre șoferi a fost rănit

O coliziune puternică între două autocamioane a avut loc miercuri seară, în jurul orei 19. …