Wednesday , November 30 2022

Primăria Suceava a încasat cu un milion de euro mai mult în primele nouă luni din 2022 față de 2021

Încasările din taxele și impozitele locale sunt mai mari – la Primăria Suceava – cu 6,5% pe primele nouă luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut. Pe 30 septembrie 2022, încasările din impozitele și taxele locale sunt în creștere, a declarat în conferința de presă de miercuri, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Concret, în acest an s-au încasat 67,09 milioane de lei față de 62,97 milioane de lei anul trecut. Arătând că în comparație cu primele trei trimestre din anul 2021, veniturile proprii sunt mai mari 6,5%, primarul a spus însă, totuși, că semnalele care sunt din luna octombrie nu arată deloc îmbucurător. Iar asta pentru că sumele încasate – cel puțin până marți, 18 octombrie – sunt foarte mici. „Am încasat cu un milion de euro în plus”, a spus Ion Lungu.

Contribuabilii persoane fizice au achitat cu 4,9% în plus, la persoanele juridice creșterea fiind 4,3%. „De la an la an cresc veniturile proprii, în măsura în care Primăria nu a mărit taxele și impozitele locale de 10 ani de zile. La același nivel al taxării, când cresc veniturile înseamnă că a crescut masa impozabilă, ceea ce este un lucru bun. Din păcate în octombrie înregistrăm o scădere accentuată”, a mai spus Ion Lungu. O situație clară cu privire la încasările pe octombrie nu a fost prezentată, edilul specificând că va fi la final de lună, dar totuși a comparat încasările zilnice din octombrie cu cele ale unui boutique. (D.P.)

Vezi si

Mănăstirea Teodoreni se va extinde începând cu anul viitor

Un nou corp de chilii va fi construit, cel mai probabil de anul viitor sau …